Koľko trvá tvoj medzinárodný deň whiskey? Dnes si daj pivo

Forest - tvoj deň

Nepestuj násilie ako v telke. To, čo vidíš, nie je pravda. Tak seď doma a prikladaj do grilu. Lebo počasie si to iba pýta. Ono ti normálne káže: „A né, že umreš sám“! Rozpor – Nestala sa z nás už Pičovina?

Potrebuješ
  • Hovädzí krk: 1 kg
  • Údená paprika: 20 g
  • Soľ: 10 g
  • Maslo: 100 g
  • Kajenská paprika: 5 g
  • Biele korenie: 5 g
  • Škorica mletá: 10 g
  • Majorán: 5 g
  • Citrónová kôra: 10 g
  • Cesnak: 20 g
  • Pivo: 0,1l Šilker´s Brewery – Sour Cherry Forest

  • Hladká múka: 0,5 kg
  • Mlieko: 0,3l ( 3,5% lebo nič iné nie je mlieko. Oni klamú )
  • Vajce: 1 ks
  • Olej: 1 dcl
  • Cukor kryštál: 100 g
  • Droždie: 20 g
  • Soľ: za mak
  • Kurkuma: 10 g

  • Červená cibuľa: 200 g
  • Pomarančový džus: 0,6 l
  • Limeta: 1 ks
  • Horčičné semeno: 5 g
  • Škorica celá: 1 tyčka
  • Soľ: 5 g
  • Cukor kryštál: 20 g
  • Chilli: 2 g (jaké chceš, ja som dal Morugu)

  • Ananás: 1 ks
  • Paprika červená kapia: 400 g
  • Cibuľa zelená: 100 g
  • Limeta: 1 ks
  • Soľ: 5 g
  • Cukor hnedý: 10 g
  • Chilli: 2g (Moruga)

  • Majonéza: 200 g
  • Cesnak: 50 g
  • Olej: 0,5 dcl
  • Soľ: 5 g
Postup

Poď to už robiť pre radosť. Nikto iný ťa nepoteší a keď budeš počúvať iba čo môžeš, tak ťa j***e! Tak si zaspievaj papanie mám zo všetkého najradšej. Karel Gott a Darina Rolincová – Zvonky šťestí.

Všetky koreniny rozmixuj spolu na prach. Potom pridaj rozmixovaný cesnak,  zalej pivom a dobre premiešaj. Túto zmes vlej či vsyp (proste čo pôjde) do pomletého mäsa. Dobre, ale k**** dobre to premiešaj a rozdeľ na päť rovnakých guliek (takže 200 g jedna). Takéto guľky daj do chladničky, nie do treniek (tam daj klobásu). Nechaj cez noc odpočinúť a nabrať silu z korenín.

Keď už mäsko odpočíva aj ty sa môžeš natiahnuť. Ale iba pre cibuľu. Lebo keby sa natiahneš po šašovi ideš. Nechaj to na druhých. Oni iba čakajú. ONYX feat. Biohazard – Judgment Night.

Šťavu z limety pridaj do pomarančového džúsu. Dochuť soľou, cukrom, horčičným semenom a pridaj škoricu. Celé to nechaj prevrieť. Červenú cibuľu očisti a nastrúhaj na kolečka do zaváracej fľaše. Vychladnutý nálev ( cca 65 °C ) vlej do fľaše s cibuľou. Zatiahni otoč dole hlavou a nechaj stáť do rána.

Teraz salsa a už môžeš ísť. No nikomu nehovor kam. The Wilderness – Čo s tým hnevom.

Ananás prekroj zvisle na štyri časti. Ošúp ale nechaj listy na vrchu (šak na grile to bude páliť ). Papriku zober zo sebou. Rozpáľ gril a z prudka na ohni opáľ  papriku. Ananás griluj na menšom ohni, ale nechaj aj trošku dymu. Cibuľu nasekaj, pridaj aj nasekaný ananás a papriku. No tú musíš najprv ošúpať od zhorenej kože. Premiešaj, dochuť a jedz.

Kde máš žemľu? Tu! Kto neľúbi dukátové buchtičky? Rage Against The Machine – Killing In The Name!

Ohrej mlieko ( cca 55°C ) pridaj droždie a polku cukru. V mise zmiešaj múku, cukor, soľ. Pridaj vajce, olej a kurkumu. Zalej kváskom a dobre premiešaj. Je to cesto dosť lepkavé. Prikry misu a počkaj aspoň 45 minút. Musí to podkysnúť. Potom cesto vyber na pomúčenú dosku. Rozdeľ na šesť rovnakých častí. Vytvaruj žemle a polož na plech vystlaný papierom na pečenie. Žemle nechaj nadýchnuť a cca 15 minút. Potom potri olejom a peč pri teplote 175°C 20 až 25 minút.

Rýchla omáčka. Fakt rýchla. Davová psychóza – Outro.

Cesnak orestuj na olej. Potom odstav. Vlej do majonézy ( ale až studené, nechceš to jesť iba raz ) a rozmixuj.

Už končíš! Marika Gombitová – Vyznanie.

Mäso orestuj na masle (medium – rare, 3 minúty z každej strany na bomby 250°C ). Hneď ako otočíš mäso, prekry mozzarellou. Žemle rozkroj pozdĺžne a opeč na sucho. Ulož mäso a zasyp salsou. Nalož nakladanú cibuľu. Dekel žemle potri cesnakovou majonézou a priklop burger!

Odporúčané pivo: Šilker´s Brewery – Sour Cherry Forest

Na chuť!

Jurinko + Filipinko

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.