Ako vyzeralo tvoje leto? Samozrejme, aj dovolenka bola. Nie je to reklama, ale ako každý rok aj tento, bola mojou dovolenkou akcia „Punkáči deťom“. Hladný pri muzike s pivom je dosť veľká inšpirácia. Dnes bude horieť oheň! Davová psychóza – Horiaca Európa
Potrebuješ
- Bravčové pleco: 1 kg
- Soľ: 10 g
- Čierne korenie: 5 g
- Cesnak: 50 g
- Cibuľa žltá: 150 g
- Slanina: 150 g
- Chilli: 5 g
- Rozmarín: 5 g
- Horčica: 550 g
- Pivo: 0,3l Žiwell – Vandal
- Zemiaky: 1 kg (5ks)
- Bravčová masť: 50 g
- Soľ: 10 g
- Bryndza: 200 g
- Kyslá smotana: 50 g
- Zelená cibuľa: 100 g
- Nakladaná cibuľa: 200 g
Postup
Dnes potrebuješ veľa dreva a na gril zabudni. Najlepší by bol pekáč po babke a dva rovnaké aby sa dali zavrieť. Pamätáš? Také smaltované. Ja mám modré. Booze and Glory – For the Better Times
Mäso potri pivom a horčicou. Zasoľ, okoreň, pridaj nasekanú cibuľu, slaninu a cesnak. Dobre pomasíruj spolu s rozmarínom. Vlož do papiera na pečenie a zalej zvyšným pivom. Dobre zabaľ a vlož do pekáčov. Tie vlož do pahreby a prelož drevom, ktoré bude na ňom horieť. Teraz máš asi štyri hodiny čas (ak mäso nevložíš do papiera, može sa prilepiť alebo až zhorieť, tak to vážne daj do toho papiera).
Aj príloha pôjde cez oheň. Už nie je také teplo tak ti nemôže vadiť, že sa spotíš pre radosť všetkých okolo. Aj toto bolo na Punkáčoch deťom! Toy Dolls – PC Stoker
Zemiaky osoľ a pridaj bravčovú masť. Celé to zabaľ do alobalu a vlož do pahreby. Samozrejme to tam nenechaj štyri hodiny ako mäso lebo aj tie by boli na popol. A to vážne nechceš!
Už iba posledný kúsok nech to „FEST“ chutí! Moscow Death Brigade – Papers, Please
Smotanu zmiešaj s bryndzou a dochuť soľou. Áno fakt hotovo.
Už to treba iba zložiť a môžeš mať čemer! Aj Hilly Kristal by ho mal, keby žil. Lebo 28.8. išiel k šéfkovi (pár rokov dozadu). Tak neho a CBGB! Blondie – Poison Heart
Zemiak prekroj z vrchu ako to robíš keď robíš americký hotdog (no nie durch). Vlož natrhané a zmiešané mäso s výpekom. Zasyp bryndzou, zelenou cibuľou, nakladanou cibuľou. Áno presne v tomto poradí.
Na chuť!
Odporúčané pivo: Žiwell – Vandal
Juro a Filip
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.