Najväčšia reštauračná sieť na Slovensku môže po pár mesiacoch od uvedenia hodnotiť vlastné pivo. Medusa Group sa ešte koncom roka 2014 dohodla s pivovarom Heineken na tom, že najväčší hráč na našom trhu navarí pre sieť pivárni Klubovňa vlastné pivo. To uviedli na trh zhruba v polovici minulého roka, keď dostalo názov Klubovňácka 11°. Majiteľ prevádzok si tento krok pochvaľuje. „Reakcie na K11° sú skvelé, v zásade lepšie než sme čakali – najmä čo sa týka predajov, ktoré predčili predaj tankového piva,“ prezrádza portálu oPive.sk marketingová šéfka Medusa Group Tamara Pavelková. V podnikoch pod značkou Klubovňa ponúkajú okrem spomínaného piva už len produkciu z Hurbanova. V stálej ponuke je hlavne tankový Zlatý Bažant.
Pavelková prezrádza, že reakcie zákazníkov na receptúru novej značky a jej chuť sú pozitívne. Jedným dychom však dodáva, že nemôžu a nechcú konkurovať klasickým minipivovarom. „Áno vieme, nie je to žiaden špeciál pre skutočných pivných znalcov a fajnšmekrov, ale takéto pivo sme ani nemali zámer vytvoriť,“ upozorňuje Tamara Pavelková. Sieť pivárni pristúpila pri uvedení vlastného piva k nezvyčajnému kroku. Uskutočnila prieskum o tom, aké by malo byť ich pivo. Podnik hľadal dobrovoľníkov, ktorí testovali rôzne druhy piva a na ich základe by mal Heineken navariť pivo špeciálne pre tento podnik. „Budeš ochutnávať, porovnávať, diskutovať a rozhodovať o tom, aké bude výsledné pivo uvarené,“ lákala firma a sľubovala losovanie o konzumné v podnikoch.
Klubovne neplánujú v dohľadnej dobe meniť zásadným spôsobom pivnú kartu. „Zvyšné pivné portfólio ostáva na najbližšie obdobie nezmenené, menu aktualizujeme zásadnejšie budúci týždeň,“ hovorí marketingová šéfka.
Zmena sa však dotkne ďalšieho pivného podniku, ktorý spadá do portfólia Medusa Group. Asi od začiatku tohto roka je totiž zatvorený Slang Pub, ktorý ponúkal aj remeselné pivo na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. „Slang budeme určite otvárať opäť po zime, aktuálne ešte pracujeme na doladení ponuky,“ konštatuje Tamara Pavelková. Podrobnosti zatiaľ prezradiť nechcela, keďže stále dolaďujú detaily.
Snímky: FB Klubovňa, oPive.sk