Prvý nástrel: Po dlhšej dobe si opäť otestujeme Černú Horu. Pivo s názvom Kvasar sa hrdí tým, že obsahuje prídavky medu. Špeciálne ochutené pivá tu zatiaľ výraznejšie nezabodovali. Uvidíme čo predvedie tento kúsok. Už som ho pil, hodnotenie je však vždy iné.
Názov piva: Černá Hora Kvasar
Pivovar: Pivovar Černá Hora
Druh piva: Pivo svetlé špeciálne ochutené medom
Krajina: Česko
Stupňovitosť: Neuvedená
Obsah alkoholu: 5,7%
Zloženie: Voda, jačmenný slad, med (2,6%), upravený chmeľ, chmeľové produkty
Farba: Zlatistá.
Vôňa: Len sladová.
Pena: Zapenilo to, pohár krúžkovalo. Všetko v poriadku.
Chuť: Sladové tóny začínajú príjemne. V strede tela to naplno rozpaľujú. Med tu cítiť, ale nie je to nič, čo by vás nejako vyrušovalo. Chmeľový dojazd je mierny.
Súhrn
Príjemné pivo. Sladové tóny sú zladené ideálne. To isté platí o chmeľovej koncovke, ktorá nevyrušuje, len príjemne dopĺňa chute. Piteľnosť je výborná. Med v pive nevyrušuje, nespravil z neho napodobneninu radlera. Trochu škrie chmeľový extrakt, ale koniec sveta to určite nie je. Pivu dávam sedmičku. Určite stojí za ochutnávku.