V Holiči otvorili nový pivovar. O pár týždňov skôr ako plánovali.
Záhorie sa dočkalo ďalšieho pivovaru. Toto leto otvoril svoje brány pivovar Wywar v Holiči. Projekt nového reštauračného zariadenia predstavila spoločnosť OJL JPM ešte na jar tohto roka. Napriek tomu, že pôvodne plánovala otvorenie až v septembri, stihla to však už koncom júla.
Sládkom holičského pivovaru je Čech Richard Vetyška. V Holiči by mali okrem spodne kvasených, pre tento región typických pív, podávať aj zvrchu kvasené špeciály.
Podľa zámeru, ktorý spoločnosť predložila úradom na posúdenie, dosiahol rozpočet celého projektu 330-tisíc eur. Pivovar využíva dnes čoraz populárnejšiu tankovú technológiu. „Distribúcia piva – pretláčanie piva je zabezpečené pomocou servisných tankov, z ktorých sa môže pivo plniť do KEG sudov, fliaš, alebo sa dopravuje priamo na výčap k spotrebe,“ konštatoval investor v zámere. Aj celkovou produkciou sa zaradí medzi reštauračné zariadenia. V Holiči totiž počítajú s kapacitou 1500 až 2000 hektolitrov piva.
Na Záhorí nepôjde o prvý minipivovar. Vlastné pivo ponúka reštauračný pivovar Codecon vo Svätom Jure či Stupavar v Stupave.