Pekelní bocáni + sviňa + Ancikrist = pekelná nedeľa

Punková kuchyňa, recept, bravčové rebrá, IPA

Možno sklamanie, možno radosť. Kozie srdce stále nie je. Neobetuješ jednu kozu satanovi? No tým, že už som sľuboval peklo, tak priletí sviňa na bocianovi s Ancikristom!

Potrebuješ
  • Bravčové rebrá vysoké bôčikové: 2 kg (sám to nezješ, tak zavolaj ďalších satanistov )
  • Ancikrist: 0,5 l fajnová IPA z Hellstorku má aj nejakú tú cenu (no mysli aj na smäd)
  • Citrón: 1 ks
  • Pomaranč: 1 ks
  • Kakao: 100 g
  • Čokoláda horká: 200 g ( aspoň 53 % horkosť vyriešiš neboj nič )
  • Chilli čerstvé: 3 g (záleží čo použije a koľko znesieš, keď dáš veľmi nie je cesty späť, ale pridať môžeš stále)
  • Vanilkový lusk: 1 ks
  • Nové čierne korenie: 5 g
  • Soľ: 10 g
Postup

Rebrá naporcuj na menšie porcie a vysuš. Citrusy obrež s kôry (no nevyhadzuj, určite ju použiješ), nakrájaj a vlož do piva spolu zo všetkými surovinami (okrem citrusovej kôry, čokolády a rebier). Keď máš, tak to celé rozmixuj na redšie pyré (keby bolo husté, prilej pivo).

Toto je asi naj jednoduchšia časť! Teraz príde umenie.

Tekutú marinádu pomocou injekčnej striekačky  napichávaj do mäsa (tlač pokiaľ to nestrieka von). Takto napichané mäso naskladaj do pekáča, ale netlač marinádu, nechaj pekne vnútri! Poprekládaj citrusovou kôrou a nalámanou čokoládou. Celé to zalej zvyšnou marinádou. Teraz pekáč zakry alobalom a vlož do rozohriatej peci 110° C. A teraz sa pokojne osprchuj, otvor pivo (môžeš ísť aj pre opicu s kamošmi), lebo máš 12 hodín čas. (Ja to robím cez noc keď spím, niet krajšieho rána, ako keď ťa čaká poriadny kus mäsa v peci).

Keď už si ozaj tu, tak zavolaj kamarátov alebo to zober zo sebou a oživ opicu, ale s poriadnym jedlom. Chýbajú už iba dve veci BBQ od Jura (napíš a máš ju) a fajnový Ancikrist! Radosť už príde sama (po tomto musí ).

Odporúčané pivo: Ancikrist/Hellstork

Vážne nikto nemá možnosť kozie alebo ovčie srdce? (Môže byť aj mladé satan znesie!)

Na chuť! Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.

Článok bol aktualizovaný