Pivný návrat: Takto sa má vylepšovať pivo (Pumpkin Ale)

Tekvicové pivo patrí k jeseni. Pred pár rokmi na trh v tomto čase prichádzalo viacero kúskov s touto ingredienciou. Doba sa však akosi zmenila a tekvicových pív je v ponuke máličko. Líniu drží Stupavar, ktorý špeciál s názvom Pumpkin Ale pripravuje každý rok. Pivo sme na našej stránke testovali ešte v roku 2016. Musíme sa priznať, že z portfólia pivovaru nám zapasovalo najmenej. Oproti iným tekviciam bolo málo výrazné. Pivovar však „vytunil“ recept a my sa k tomuto pivu vrátime.

Názov piva: Pumpkin Ale – Tekvicové pivo

Pivovar: Pivovar Stupavar

Druh piva: Ochutený Ale

Krajina: Slovensko

Stupňovitosť: 12°

Obsah alkoholu: 4,8 %

Zloženie: Voda, jačmenný slad, chmeľ, pivovarské kvasnice, zmes korenia škorica, zázvor, perník, kardamon).

Cena: Pivo nám na testovanie poskytol samotný pivovar.

Farba: Medená, pivo je jemne kalné.

Pena: Vysoká s pevnou štruktúrou. Len pomaly padala.

Vôňa: Kombinácia perníka, zázvoru, škorice aj karamelu. Vôňa nie je intenzívna.

Chuť: Sladový základ je stredne výrazný, rezkosť ideálna. V chuti kombinácia škorice, zázvoru, karamelu, keksíkov. Horkosť je výrazná, doznievanie korenisté a jemne pikantné.

8/10

Zhrnutie

Tak pri tejto „tekvici“ by sme vydržali celý večer. Nie je to žiadny výstrel či pivný orgazmus, ale oproti minulosti pridali v Stupave na hutnosti, iskrivosti aj pikantnosti. Všetko je to piteľné, hutné a nezvyčajné. Za nás je to osmička. Ak bude možnosť, toto pivo by sme chceli ochutnať aj čapované. Aj toto je ukážka toho, že keď sa pivovar sústredí na svoje portfólio, vie pivá vylepšovať a „tuniť“.

Sending
Hodnotenie čitateľov
8.86/10 (7 hodnotenie)