Je čas bilancovať. Už o roku 2020 sme písali, že bol mimoriadne ťažký a pre gastroscénu asi najhorší v novodobej histórii. A to sme ešte nevedeli, že rok 2021 bude ešte ťažší. Na prelome rokov každoročne usporadúvame veľkú anketu medzi pivovarníkmi. Tejto tradícii sme ostali verní aj tentokrát. Dnes sa za rokom 2021 obzerá a plány na ďalšie obdobie prezrádza Ján Kadlec, riaditeľ Holíčského pivovaru Wywar.
Asi sa zhodneme na tom, že pre pivovary bol rok 2021 jedným z najťažších za posledné desaťročia. Ako ste ho vnímali?
Takto pred rokom sme verili, že budúci rok bude určite lepší, no opak bol pravdou. Rok 2021 bol pre nás veľmi náročný nakoľko reštauračné prevádzky, na ktoré sa hlavne orientujeme, mali interiér zatvorený takmer osem mesiacov. Je to veľmi dlhá doba a obdivujeme a fandíme každej prevádzke, ktorá toto obdobie zvládla.
Vedeli by ste na roku 2021 nájsť nejaké pozitíva, ktoré váš pivovar posunuli vpred?
V roku 2021 v našom pivovare prebiehali rekonštrukčné práce a nimi spojená modernizácia technológie. Vďaka nižšiemu odbytu, sme tento čas mohli využiť na „vychytanie múch“ tak, aby všetko fungovalo ako má.
Na ktoré pivo z vašej produkcie ste najviac hrdí? Viete prezradiť, či nastanú vo vašej produkcii zmeny v roku 2022?
Ak by sme mali vybrať len jedno, bola by to zrejme 15° NEIPA, ktorá na súťaži Zlatá pivní pečeť získala zlatú medailu, čo nám urobilo nesmiernu radosť. V roku 2022 plánujeme naďalej variť naše pravidelné pivá a určite sa objavia aj nejaké novinky.
S akými ambíciami vstupujete do roku 2022?
V roku 2022 je naším cieľom naplno využiť všetky technologické novinky a pretaviť ich do ešte lepšieho výsledného produktu.
Prečítajte si aj
Pivovar ŽiWell: Kto chce prežiť, bude musieť naháňať každý cent
Snímka: Holíčsky pivovar Wywar