Leto za nami, korona tiež bola na dovolenke, tak snáď si to využil. Mne práca nedovolila veľmi cestovať, ale za to som mal pár príležitostí počúvať deti a robiť, čo treba. Som spokojný! Dnes pôjdeš do Mexika. Chaloši z Hellstorku „buchli“ Lime Gose a leto dostalo ten správny rozmer. Na zdraví! Tak jak pivo, aj ženy treba ľúbiť! Sitňan – Bohyňa
Potrebuješ
- Bravčové plece: 1,5 kg
- Pivo: 0,2l Hellstork – Lime Gose
- Cesnak: 50 g
- Biele korenie: 5 g
- Soľ: 10 g
- Údená paprika: 10 g
- Zázvor: 100 g
- Klinčeky: 10 g
- Škorica mletá: 5 g
- Pomaranč: 1 ks
- Med: 20 g
- Kapusta červená: 0,5 kg
- Červená cibuľa: 100 g
- Mrkva: 150 g
- Kyslá smotana: 150 g
- Celozrnná horčica: 50 g
- Cesnak: 50 g
- Údená paprika: 10 g
- Jablko: 150 g
- Soľ: 15 g
- Cukor hnedý: 20 g
- Hladká múka: 1 kg
- Bravčová masť: 200 g
- Soľ: 10 g
- Voda: 560 ml (teplá)
- Kypriaci prášok: 10 g
- Údený biely syr: 250 g (Ten je z Mexika, no pokojne daj Eidam až ti nie je hanba.)
- Slanina oravská (anglická): 200 g (plátky)
- Cukor kryštál: 10 g
Postup
Ako funguje Low slow, tak to ide aj opačne. Chceš to vidieť? Zavri si p*** a počúvaj! (Povedal Boris – Catastrofy ). Jinjer – Outlander
Mäso idééé. Očistený cesnak a zázvor vlož do mažiara. Pridaj všetky koreniny a zalej šťavou z jedného pomaranča. Pridaj aj kôru a riadne vytrieskaj do hustej kaše. Vmasíruj do mäsa a vlož na pekáč. Podlej pivom a peč prikryté 2,5 hodiny na 170°C. Potom mäso natrhaj a premiešaj s výpekom. H-O-T-O-V-O!
Proste je nesmrteľný (takže už žiadny Coleslaw). Infected Rain – Passerby
Kapustu nasekaj na jemno. Mrkvu, jablko nastrúhaj na hrubo. Pridaj nasekanú cibuľu, cesnak a dobre premiešaj. Zasoľ a nechaj odstáť 15 minút. Pridaj cukor, smotanu, papriku a horčicu. Teraz maximálne premiešaj a nechať odstáť. Pokojne aj cez noc.
Tak a z Mexika máme tortily. Filip sa s nimi môže drhnúť každý deň. A Laura tiež povie: „Ja to ľúbim“. Tak sa drhnú spolu. Made of Ace – Dirty Girl.
Múku zmiešaj s masťou, soľou a kypriacim práškom (no masť musí byť povolená lebo sa narobíš ako otrok). Potom pomaly prilievaj teplú vodu a vypracuvávaj vláčne cesto. Nechaj odpočinúť aspoň 10 minút a rozdeľ na 80 gramové guľky a rozváľaj na tri milimetre široké placky (najlepšie bez múky, tým pádom najlepšie medzi dvomi papiermi na pečenie alebo sáčikmi). Na sucho opeč a plň.
Poď to naplniť. Už sa aj tak všetci dočkať nevedia. The Rolling Stones – Anybody seen my Baby
Teplú tortilu zasyp syrom. Nalož mäso, pridaj syr a prelož slaninou. Buchni nesmrteľný. Ohni kraje z dvoch strán a opačne zatoč.
Odporúčané pivo: Hellstork – Lime Gose
Juro a Filip
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.