Radujme sa, veseľme sa! No nie vždy to platí (Brätwurst inak)

Punková kuchyňa - Brätwurst

Keď už beháš po tých dovolenkách, poď do Nemecka. Predpríprava na Octoberfest! Nebudeš piť dupláky, ale papať ich párky. Samozrejme po našom! Klobása, slanina, údený syr, kyslá kapusta, chlieb. Nerád, no Na Zdravie! Sinéad O´connor – Nothing Compares 2 U

 

Potrebuješ:

  • Brätwurst (najlepšie v slanine): 5 ks (ale keď vás bude viac, tak počítaj aspoň 1:1)
  • Kyslá kapusta: 0,5 kg
  • Krémžska horčica: 200 g

  • Chlieb: 1 ks
  • Vajce: 5 ks
  • Feferóny: 50 g
  • Cesnak: 10 g
  • Soľ: 10 g
  • Bravčová masť: 50 g

  • Údený syr: 300 g
  • Krémžska horčica: 200 g
Postup

Neviem čo ťa láka viac, Slovensko, či okolitý svet. No aj doma vie trvať dovolenka miesto päť dní až šesť. A to sa vrátiš aj vlakom, keď si autom vyštartoval. Hlavne, že sa bavia deti. Rozpor – Skinhead O´connor

Punková kuchyňa - Brätwurst

Najprv rozpáľ gril. V nádobe zmiešaj kyslú kapustu spolu s horčicou. Toto roztiahni na pekáč (ktorý môže ísť aj do grilu a žena ti neodtrhne hlavu ). Nalož klobásy a griluj cca 12 minút. Podľa toho, ako teplý máš gril. „Šak stojíš pritom, tak to nenechaj zhorieť!“

V tomto teple nezješ moc chleba. Aby si ho nemusel stále sliepkam dávať, dnes ho využiješ. Bundáš kenír! No Doubt – Sailin on

V nádobe zmiešaj vajcia a všetky ostatné suroviny (okrem chlebu). Chlieb nakrájaj na tenké plátky (ak už nemáš krájaný). Dobre ponamáčaj v ochutených vajciach. Na rozhriatej bravčovej masti, opeč z každej strany. Máš to!

Punková kuchyňa - Brätwurst

Poď to naložiť lebo tie sliny mám až tu! Brigáda – Polák Slovák

Na tanier nalož kapustu. Prekry párkom a zalej horčicou. Daj údený syr. A pridaj chlieb vo vajci.

Odporúčané pivo: Čierny Kameň – Ďateľ z Marsu

Na chuť!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.