Takýto kúsok nenavaria ani niektoré profi pivovary (Die Hard)

Občianske združenie BrewHub zastrešuje domovaričov, ktorí pôsobia v Bratislave. Jeho cieľom je pomáhať si navzájom a odstraňovať možné chyby pri varení zlatistého moku, ale aj propagovať domáce varenie piva. A to je vždy fajn, keďže domovariči sú základom rozvoja pivovarníckej scény. Členovia združenia majú peknú tradíciu. Pred Vianocami si vymieňajú pivá, ktoré následne vyhodnocujú a oceňujú tie najlepšie. My sme najlepšie kúsky dostali na otestovanie a pripravili sme tak sériu štyroch recenzií najlepších pív. Dnes to bude pivo z dielne domáceho pivovaru Zolo a Jobe. Ide o Robust Porter, ktorý dostal názov Die Hard.

Názov piva: Die Hard

Pivovar: Zolo a Jobe

Druh piva: Robust Porter

Krajina: Slovensko

Stupňovitosť: Neuvedená

Obsah alkoholu: 4,9 %

Zloženie: Ne etikete nebolo uvedené.

Cena: Pivo sme dostali na otestovanie od domovaričskej organizácie Brewhub.

Farba: Čierna

Pena: Šľahačkovitá, nadýchaná. Vystúpala vysoko a pomerne rýchlo padala.

Vôňa: Kombinácia karamelu, čokolády kolového nápoja i náznakov sušených sliviek.

Chuť: Sladový základ je výrazný, telo plné. Ponúka kombináciu karamelu, tmavej čokolády a pripálenej hrianky. Pivo je suchšie, rezkosť ideálna.

8/10

Zhrnutie

Parádne pivo. Pekne vyskladané, zaoblené a hutné. Plusom je hlavne vyvážené telo, ktoré ponúkne karamelovo-čokoládovú linku. Tóny sú čisté, pivo suchšie. Koncovka je pekne horkastá. Za takéto pivo by sa nemusel hanbiť profesionálny pivovar. Naopak, len málo pivovarov u nás má takto „vymakané“ pivo. Za nás osmička.