Stále ti niekto niečo zakazuje a za mesiac už to bude dva roky. Koho to baví? Ani ich! Ale keď ťa nikde nepustia, poď tam aspoň so mnou cez kuchyňu. No po ceste osláv 77. výročie oslobodenia Auschwitz – u. Pokojne oslavuj doteraz, 27.1. nie je tak ďaleko a oni sem nikdy nepatrili (Adolf a jeho „nazi banda“). Daj nový RozpoR – Hrubá sila lebo oni vedia a sú s nami! Bôčik, pomaranče, vajce, ryža.
Potrebuješ
- Bôčik: 1 kg
- Sezam: 10 g
- Pomaranče: 0,2 kg
- Soľ: 10 g
- Sójová omáčka: 1 dcl
- Ústricová omáčka: 1 dcl
- Cesnak: 50 g
- Chilli: 5g (ravita)
- Pivo: 2dcl Brewniverse – Butch
- Cibuľa: 100 g
- Ryža: 400 g
- Olej: 0,1 l
- Voda: 0,6 l
- Škorica drievko: 1 ks
- Vajce: 4 ks
- Sezamový olej: 0,1 l
- Soľ: 5 g
- Zázvor: 1 kg
- Rýžový ocot: 0,1 l
- Voda: 1 l
- Hnedý cukor: 300 g
- Soľ: 50 g
- Sriracha: podľa chuti (vyber tú z chladničky nie, že to kúpiš! )
Postup
Inak všetko dobré v novom roku, nech je to konečne osobne. Tebe čo sa najviac podarilo minulý rok? A nehovor, že žiješ! Inseminační stanice – Život punkovej
Bôčik narež na koži do kríža. Vlož do pekáča. Z ostatných surovín vymiešaj marinádu a zalej ňou bôčik (cez kožu). Vlož do chladničky a pokojne nechaj cez noc odpočívať. Potom vmasíruj marinádu do bôčiku a otoč kožou hore a prekry. Peč pri 180°C 2,5 hodiny. Potom bôčik odokry a zapeč na 10 minút pri 200°C. Vytiahni bôčik a nakrájaj na tenké plátky. Odober polku výpeku a vlož doň bôčik. No druhú polku odlož!
Mäso vieš ako tak, poď to ostatné! Nakladačka nesmie chýbať. No nebude na ulici ani v posteli! Ideš na zázvor. Načo Názov – Vadí, nevadí
Očisti zázvor. Nakrájaj na tenké plátky (alebo nastrúhaj, keď máš mandolínu ). Zasoľ a nechaj pri izbovej teplote stáť tri hodiny. Potom zlej z vody, prepláchni a nechaj odkvapať. Medzi tým ostatné suroviny splu nechaj zovrieť. Pridaj tenké plátky zázvoru a odstav. Nechaj vychladnuť na cca 50°C a vlož do zaváracej fľaše. Otoč dole hlavou a nechaj vychladnúť. Potom odlož nakladaný zázvor do chladničky a pokojne ho tam obchádzaj dva týždne. Potom už by som to nejedol.
Mäso s ryžou si pamätáš od nepamäti. No táto je z Ázie, ale to už si si určite všimol. A.C.A.B. – Skinhead 4 Life
Očistenú cibuľu orestuj na oleji pridaj ryžu. Párkrát premiešaj do ľava, osoľ, pridaj škoricu a zalej vodou. Za občasného miešania priveď do varu. A prikryté vlož do rozohriatej rúry na 180°C na 20 minút. Potom vytiahni a zmiešaj s vajíčkami. Ktoré si pripravíš tak, že na sezamovom oleji opeč vajíčka na riedku praženicu. Keď máš ryžu zmiešanú s praženicou, prilevaj odložený výpek do čvachtania.
Teraz už to iba zlož. Nie len ty si hladný! Catastrofy – Ja som spokojný
Najprv nalož ryžu. Prelož bôčikom, zasyp zázvorom a zastriekaj srirachou (podľa chuti).
Odporúčané pivo: Brweniverse – Butch Pug Live Beer
Juro a Filip
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.