Banskobystrický pivovar, ktorý mnohí pivári poznajú aj pod meno Urpiner, ohlasuje viaceré novinky. Producent piva z Banskej Bystrice sa rozhodol investovať do výroby. Zmena sa dotkne napríklad aj varne.
Investície za milióny
Banskobystrický pivovar prešiel v uplynulých rokoch výraznou modernizáciou. Tá sa dotkla viacerých procesov výroby. V pivovare pribudli nové plniace linky na plechovky, sudy a fľaše, ale aj umývačka fliaš a prepraviek.
Okrem toho prešla modernizáciou paletizácia a depaletizácia, vykurovanie aj ekologické osvetlenie. Pivovar okrem toho investoval do novej, šetrnejšej pasterizácie.
Modernizácia pokračuje aj v týchto týždňoch. Pivovar na svojej stránke avizuje, že zmeny sa dotknú aj varne. Tá je v prevádzke už od roku 1971. Pivovar chce zmeny urobiť bez toho, aby robil odstávku výroby.
Aj degustačný objekt
„V rámci celkovej rekonštrukcie sa zmení vstupný vestibul, samotná varňa, aj kancelária obsluhy varne. Položia sa nové podlahové krytiny, pribudne nová hydroizolácia, obklady, strop, vzduchotechnika, samozrejme aj elektroinštalácia,“ ohlasuje pivovar.
Zmeny chcú v pivovare stihnúť počas letných mesiacov. Nie je to jediná zmena. V rámci areálu sa začala výstavba degustačno-propagačného objektu. Ten má privítať prvých návštevníkov v priebehu dvoch rokov. Pivovar vyčíslil, že do nových technológií naleje zhruba päť miliónov eur.
Banskobystrický pivovar patrí veľkosťou produkcie na štvrté miesto spomedzi všetkých slovenských pivovarov. Ročná produkcia pivovaru sa pohybuje na úrovni okolo 125-tisíc hektolitrov piva.
Prečítajte si aj
Dostanú minipivovary konkurenciu? Urpiner chystá malý pivovar
Snímky: Banskobystrický pivovar