Rakúsky pivovar Di Weisse začal svoju históriu písať v roku 1901. Dalo by sa povedať, že jeho zakladatelia sa v tom čase rozhodli ísť proti prúdu. V regióne v tom čase existovalo asi 50 pivovarov, všetky sa však špecializovali na rovnaký druh piva – Bock. Die Weisse sa však rozhodol variť ľahšie pšeničné pivo. A vo svojej tradícii pracuje dodnes. V ponuke dokonca nájdete aj bezlepkovú verziu tohto piva. My dnes ochutnáme kúsok s názvom Hell.
Názov piva: Hell
Pivovar: Die Weisse
Druh piva: Weizenbier
Krajina: Rakúsko
Stupňovitosť: Neuvedneá
Obsah alkoholu: 5,0 %
Zloženie: Voda, pšeničný a jačmenný slad, chmeľ, kvasinky.
Cena: Pivo sme dostali darom.
Farba: Tmavo-žltá. Pivo je kalné.
Pena: Vysoká, šľahačkovitá. Vystúpala vysoko a len pomaly padala.
Vôňa: Typická pšenica. Kombinácia mandarínky, klinčekov i banánov.
Chuť: Sladový základ je stredne výrazný, rezkosť jemne vyššia. V chuti kombinácia mandarínky, klinčekov, banánov. Horkosť je nevýrazná, doznievanie jemne korenisté.
Zhrnutie
Veľmi príjemná pšenica. Hutná, iskrivá a dobre piteľná. Nie je to žiadne pšeničné kombo, ktoré by prekvapovalo zvratmi. Je to jednoducho poctivá pšenica so všetkým, čo k tomu patrí. Za nás je to 7,5 bodu. Ak máte radi pšenicu, toto je taká poctivá klasika.