Vždy môžeš bojovať! Čo je tvoj boj?

Punkova  - roštenka

Vždy je pár ľudí, ktorí chcú ovládať davy. Nie všetci súhasia s tým, čo ti diktujú. O tom by sme sa mohli baviť hodiny. Tak sa nenechaj ovládať pre záujmy iných. Chci svoje dobro. Keď nie sloboda, tak revolúcia. The Adicts – Viva La Revolution

Potrebuješ
  • Hovädzia vysoká roštenka (Ryb Eye): 1 kg
  • Soľ: 10 g
  • Čierne korenie: 5 g
  • Chipoltes (údené jalapeňos): 5 g
  • Maslo: 50 g

  • Zemiaky (skús Agrie): 2 kg
  • Bravčová masť: 500 g
  • Soľ: 20 g

  • Cesnak: 50 g
  • Maslo: 20 g
  • Cheddar: 0,5 kg
  • Smotana 33%: 0,1 l
  • Pivo: 0,1l Sibeeria – Lolihop Grapefruit
  • Soľ: 5 g

  • Hovädzí krk: 300 g
  • Cibuľa: 50 g
  • Údená paparika: 5 g
  • Soľ: 10 g
  • Cesnak: 50 g
  • Čierne korenie: 5 g
  • Bravčová masť: 20 g

  • Jarná cibuľa: 100 g
Postup

Začneš prílohou lebo mäso je hneď! Ale o ktorom mäse sa bavíme? Ak bolo za komunizmu dobre, prečo všetci chceli utiecť? 17. november musel prísť a všetci sme šťastní, že sme slobodní. Ale vážne sme slobodní?! Inseminační Stanice – Svoboda

Zemiaky očisti a nakrájaj na tenké hranolky (fakt tenké). Dvakrát prepláchni v studenej vode. Bravčovú masť rozpusti a nechaj zohriať na 160°C. Osušené hranolky vlož do masti a praž sedem minút. Potom hranolky vytiahni a nechaj 10 minút odpočinúť. Druhé kolo praženia je 170°C 2 minúty. Celú dobu praženia, aby neboli hranolky polepené a všetky ponorené. Po vytiahnutí hranolky osuš servítkou a ešte teplé osoľ.

Punkova - Sibeeria

Tak poď na mäso. To predsa chceš od začiatku. Fakt chceš socík, komanča, komára, červenú smrť? Alebo ako sa im ešte hovorí? Nikdy! Pozri Čínu, Kubu a vy****né Rusko! Driák – Komunistická

Hovädzí krk pomeľ. Očiastený cesnak a cibuľu orestuj na bravčovej masti. Pridaj mäso a ďalej restuj. Nakoniec dochuť koreninami. Odstav a pokračuj v mäse!

Ďalší krok je mäso? Samozrejme! Posledná. Lebo stačí! Catastrofy – Morava

Roštenku nakrájaj na päť rovnakých plátov. Tie pekne nasoľ, nakoreň a pridaj chilli. Na rozpálenej panvici griluj na sucho (z jednej strany, roštenka má dosť prirodzeného tuku). Po otočení pridaj maslo a pokračuj. No nepreháňaj to z časom, z každej strany stačia tri minúty (všetko viac ako Medium rare je zlo ).

Posledný kúsok skládačky. Nech sa to šmýka! Konflikt – Intro

Na masle orestuj cesnak a zalej pivom. Nechaj povrieť minútu a pridaj smotanu. Keď to začne vrieť pridaj nastrúhaný cheddar a za stáleho miešania nechaj rozpustiť. Dochuť a máš hotovo. Ale keď máš doma štyr horák skús spraviť všetko naraz. Filip to dal!

Poď to zložiť lebo už vidím tie sliny ako mastiff. Viem o čom hovorím! Filip varil aj pre Auroru (Mastiff ). Rage Against The Machine – Freedom

Punkova

Hranolky nasyp do misky a prelož nakrájaným steakom. Prelej cheddar omáčkou a nezabudni zasypať restovaným mäsom. Úplna čerešnička je zelená cibuľa na koniec!

Odporučané pivo: Sibeeria – Lollihop Grapefruit

Na chuť!

Juro + Filip

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.