Na začiatku bolo očarenie pivom, potom nápad premeniť zlatistý mok na džem a dnes je z toho plnohodnotný projekt s kamenným sídlom. Asi takto v skratke vyzerá dráha výrobku Beermalade. Jej autori v týchto dňoch finišujú s prípravou unikátu. V sobotu totiž v Rusovciach otvoria prvý slovenský džemovar.
Ako už názov vypovedá, bude v ňom vyrábaný džem z piva. „Tento krok je logickým vyústením našej činnosti pri výrobe Beermalade. Doma sa variť nedá a už od začiatku bolo jasné, že nemôžeme byť kočovným džemovarom večne a treba mať vlastný priestor. Keďže o Beermalade je stále väčší záujem, tak prišiel čas vybudovať si vlastnú prevádzku,“ prezrádza portálu oPive.sk Monika Nógellová autorka Beermalade, ktorá spolu s manželom Imrichom nezostane len pri džemoch.
Beermalade oslávi v decembri prvé narodeniny. Pivný džem totiž spoznali fanúšikovia piva pred rokom. Za ten čas si stihol nájsť množstvo fanúšikov. Podľa manželov sú reakcie zákazníkov pozitívne. A ktorý džem chutil najviac? „Doteraz sme uvarili 44 druhov, takže sa nedá povedať, o ktorú je najväčší záujem. Každá si našla svojich fanúšikov. Veľa ľudí preferuje Beermlade z IPA, máme klientelu, ktorá obľubuje ležiakovú Beermalade, veľký záujem je aj o tmavé druhy, hlavne uvarené so stoutov, či porterov,“ približuje Monika.
Prvý džemovar chcú otvárať v sobotu 19. novembra na Starorímskej ulici v Rusovciach. V podniku vedľa Pontea však nenájdete len pivný džem. „V Rusovciach sa nedá kúpiť remeselné pivo a dispozícia prevádzky umožňuje aj malý obchod, tak sme si povedali, že to skúsime skombinovať s pivotékou. Urobili sme si malý “prieskum“ a vyšlo nám, že ľudia by o takéto pivá záujem mali,“ vysvetľuje Imro.
Ambície manželov sú tak jasné. „Chceme priniesť do Rusoviec slovenské pivá z rôznych regiónov, ale aj z Česka, USA, Veľkej Británie, Nemecka, Belgicka a iné. V pivotéke sa tiež bude predávať Beermalade. Bude to zatiaľ jediné miesto kde sa okrem nášho web shopu bude dať kúpiť celý aktuálny sortiment,“ naznačujú manželia. V predajni tak chcú zákazníkov naučiť kombinovať Beermalade s pivami, či inými pochutinami. V ponuke pritom nebudú chýbať ani darčekové balenia.
A čo plány do budúcna?„ Ak by bola táto otázka položená pred mesiacom, tak spraviť Cidermalade, to už je však súčasnosť. Varíme skvelú Cidermalade z cideru od Sigelsbergu. Okrem toho Monika už skúša spojiť Beermalade s niečím sladkým a prvotina bola veľmi chutná,“ naznačuje Imro a dodáva, že aktuálne prebiehajú rokovania aj s inými podnikmi. „Diskutujeme s rôznymi gastroprevádzkami o použití Beermalade v pokrmoch,“ uzatvárajú rozprávanie manželia.
Snímky: oPive.sk, Beermalade