Majiteľ pivovaru Černá Hora chce na Slovensku otvárať pivárne

Šnyt č.1

Špecializované pivné reštaurácie sú dnes v kurze.  Ich základným poznávacím znamením je viacero pív na výčape a pestrá ponuka z rôznych pivovarov. Práve touto cestou sa vybrali aj české Pivovary Lobkowicz. Tie začiatkom mesiaca predstavili vlastný koncept reštaurácií s názvom Šnyt. „Jedným z atribútov siete reštaurácií Šnyt  je „Strom pivných štýlov “. Vďaka nemu je možné spotrebiteľa nenásilnou formou vzdelávať, aby spoznával krásy pivného sveta,“ priblížil smerovanie manažér gastro reťazca Vojtěch Kleisner. Pivovary zatiaľ otvorili tri prevádzky v Prahe, Ústi nad Orlicí a v Prostějove. Pribudnúť majú aj ďalšie. A nielen v Česku.

Pivovary totiž chcú s týmto konceptom expandovať aj na Slovensko. „Krčmy Šnyt sú konceptom, v rámci ktorého majú  ľudia možnosť ochutnávať veľké množstvo pivných štýlov. Za krátku dobu pôsobenia na českom trhu sme už získali celú radu pozitívnych ohlasov. V súčasnosti preto zvažujeme ďalšie možnosti rozšírenia. Samozrejme v našich úvahách nechýba ani Slovensko,“ povedala pre portál oPive.sk hovorkyňa Pivovarov Lobkowicz Renata Melíšková. Už teraz je jasné, kde by prvé krčmy s českým pivom mali pribudnúť. „Máme svojich dvoch distribútorov v Žiline a Bratislave, preto sa budeme primárne obzerať v týchto oblastiach,“ konštatuje hovorkyňa. Skupina sa pri výbere nových podnikov pozerá po lokalitách, kde býva viac ľudí.  „Tento projekt sa hodí skôr pre väčšie mestá, kde je väčšia skupina ľudí vyhľadávajúcich zaujímavé a netradičné pivá z menších pivovarov,“ naznačila Melíšková.

Šnyt č.2

V Česku je v každom podniku Šnyt na výčape trojica pív: ležiak Lobkowicz Premium,  Lobkowicz Premium Nealko a tmavé pivo Merlin. Tie sú následne dopĺňané ďalšími značkami z ponuky pivovaru. Ten zastrešuje pivovary: Protivín, Černá Hora, Jihlava, Klášter, Rychtář, Uherský Brod a Vysoký Chlumec. Okrem prípravy expanzie so sieťou krčiem, chce spoločnosť posilňovať pozície na slovenskom trhu. „V nadchádzajúcich mesiacoch sa zameriame na budovanie väčšieho povedomia o pivách z Pivovaru Černá Hora, ktoré v posledných rokoch získali mnoho ocenení, ale aj na Pivovar Uherský Brod, ktorý mal v minulosti na Slovensku silnú pozíciu,“ hovorí Renata Melíšková, ktorá zdôrazňuje, že slovenský trh považujú za jeden z kľúčových.

Špecializované pivárne budujú na Slovensku aj Medusa Group, ktorá chce na Slovensku otvoriť asi 20 Klubovní. S konceptom pivných podnikov expanduje aj spoločnosť Bencik Culinary Group, ktorá predstavila koncept Bokovky či pivárne Beer Palace.

Snímky: Facebook Pivovary Lobkowicz