Keď ti šašo zakáže všetko, ale ty môžeš, čo chceš. Lebo na čo máš mať otvorený svoj obľúbený podnik na výdajné okno, keď ty vlastne máš „ ZARACHA“. Povedz mi, ktoré pivo presvedčilo o tom, že je to, čo máš rád. Dnes to máš na „SVIŇU“. Ale bude aj tekvica, cibuľa a parenica. Plzeň!
Potrebuješ
- Bravčové plece: 0,5 kg
- Slanina oravská: 0,3kg
- Soľ: 5 g
- Korenie: 3 g
- Pivo: MÓÓÓC (koľko zvládneš)
- Bravčová masť: 50 g
- Hladká múka: 480 g
- Droždie: 6 g
- Soľ: 5 g
- Cukor kryštál: 30 g
- Tekvicové pyré: 250 ml (ak by bolo husté, pridaj za lyžičku. Neviem aké husté sa ti podarí a 250 ml presne netrafíš. To mi ver! Nie ani si také nekúpiš! Prečo má tekvice babka na záhrade?! )
- Maslo: 50 g
- Vajcia: 2 ks
- Niečo na posyp: ja dám ľan
- Parenica: 300 g
- Mladá cibuľa: 200 g
- BBQ: 300g (stále ti viem posunúť. Len sa ozvi)
Postup
Každý recept prechádza zmenou ( vývojom, ako chceš ) aj s týmto som sa trošku pohral, tak skús a povedz čo sa ti chutí viac. Možno ťažšie sa ti to bude hľadať, ale tu to nájdeš všetko. Keď si si čítal mali hrať TŘI SESTRY – Pilsner Urquel! Kačka nebude. Tak pusti SPS – Ruská. A pusti sa do práce. Česká muzika pre tých, čo vedia iba toľko ako „ŠAŠO“ ONE TIME, NECT TIME.
Múku, soľ a cukor zmiešaj vo veľkej mise. Pridaj pyré, droždie jedno celé vajce a žĺtko. Dobre premiešaj ( do vláčneho cesta asi 3 minúty ) potom pridaj rozpustené maslo a vymiešaj ešte vláčnejšie cesto asi 15 minút. Nechaj podkysnúť asi hodinu.
Potom rozdeľ cesto na šesť rovnakých bochníkov a potom prikryté nechaj ďalších 15 minút kysnúť na pekáči vystlanom papierom na pečenie. Pec rozohrej na 190°C a potri bielkom zmiešaným s vodou. Môžeš posypať čím len chceš a peč 12 minút. To, že po upečení znejú duto už vieš.
Žemle hotovo. Ideš mäso! Green Smatrol – SHARP! Áno Česky.
Plece so slaninou pomeľ spolu osoľ, okoreň a dobre premiešaj. Rozdeľ na 6 rovnakých guličiek. Masť rozpáľ na panvici a guličky roztlač na panvici. Opeč po štyri minúty z každej strany. Mäso stiahni z panvice a opeč rozkrojené žemle. Na spodok nalož mäso zalej BBQ a ulož natrhanú parenicu. Zasyp nasekanou cibuľou a priklop vrchom žemle.
Už máš hotovo. Tak čo ostalo ti ešte pivo? Odhadol si to? Ja moc nie, lebo Šašo!
Odporúčané pivo: Pilsner Urquell
Na chuť!
Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.