To máš, ako keď kura zožerie prasa a ešte aj kravu

Punkova - Maso Axiom 04

Nič nie je horšie ako človek proti človeku za radosť iných. Už nech to skončí tento váš boj o to, čo neexistuje. „Jedna rasa, ľudská rasa!“ Kura, prasa, krava, chipolte, ananás, cibuľa, bageta! HT – Pravá Tvár

Potrebuješ
  • Kura: 1,5 kg
  • Slanina oravská: 100 g ( plátky najlepšie)
  • Hovädzí krk: 0,5 kg
  • Ananás: 50 g
  • Údená paprika: 5 g
  • Soľ: 10 g
  • Chipolte: 5 g
  • Limeta: 2 ks
  • Cesnak: 20 g

  • Jablko: 200 g
  • Ananás: 500 g
  • Cukor kryštál: 50 g
  • Soľ: 15 g
  • Chipolte: 5 g
  • Maslo: 50 g
  • Jameson: 0,5 dcl
  • Limeta: 1 ks

  • Jarná cibuľa: 100 g
  • Bageta Francúzka: 2 ks
  • Sriracha: 2 dcl
Postup

Muerti – Antifascist Oi!

Fakt nikto nechce vojnu! A tý, čo ju chcú, sedia doma v teple! Až keď oni pôjdu, pôjdeme aj my. Ale ak útočia kvôli tomu, lebo niekto bez mozgu povedal a je dávno mŕtvy. Majú u mňa vojnu. Vy sem proste nepatríte!

Teraz poď nakŕmiť kura, sviňou, kravou a vyžeň ich! Toto varíš pre tvojich. Last Strike – Skinheads proti rasovým předsudkúm

Zober kura umy ho a vykosti (začni od pŕs). Keď máš vykostené, pozdĺžne otvor prsia a roztiahni ich až na chrbát. Nech máš na celej koži rovnomerne tlsté mäso. Jemne nasoľ a pokvapkaj šťavou z jednej limety. Prelož plátkami slaniny.

Hovädzí krk pomeľ a zmiešaj s cesnakom, soľou, šťavou z limety, údenou paprikou a chipolne. Ananás očisti a nakrájaj 50g na jemné kocky (keď čítaš všetko, vieš čo potrebuješ. Tak je zbytočné rozprávať o tom, že zvyšok treba odložiť).

Teraz to primiešaj k hovädziemu. Keď už to máš tak pekne premiešané, vlož to stredu kuraťa a zatoč pekne do rolády. Teraz to previaž a vlož do pekáča. Podlej vodou tak 1 cm a pridaj šťavu z limety. Pekáč prekry a peč pri teplote 180°C 50 minút. Potom pekáč odkry a peč 12 minút.

S mäsom máš pokoj. Ale aj tak bude lepšie, keď sa ako prvé pohraješ z teplým šalátom. Tomu treba čas. Mal Élevé, Sorah, Kutlu & Roger Rekless – Alliance Antiraciste

Očistený ananás nakrájaj na tenké plátky. To isté sprav aj s jablkom. Teraz namoč ovocie do soľného roztoku (1l vody 20g soli) na päť hodín. Potom ovocie sceď a osuš. Orestuj sprudka na masle. Zosoľ, zasyp cukrom. Poriadne poprehadzuj a nechaj odpariť šťavu, čo pustí soľ. To znamená, že restuj na silnom ohni asi 7 minút. Teraz podlej Jamesonom a restuj asi 3 minúty.

Samozrejme, že aj miešaj. Teraz to odstav a zalej šťavou z jednej limety. Premiešaj a máš hotovo!

Už keď si tu, si skoro na konci. Utri slinky, zlož to a kŕm sa. The BoisS – Sharp Anthem

Bagetu prekroj pozdĺžne a vnútornou stranou namoč do výpeku. Prelož tenkými plátkami mäsa (ku-pra-kra). Zasyp teplým ovocným šalátom. Prihoď nasekanú cibuľku a zastrikaj srirachou.

Odporúčané pivo: Axiom Brewery – Pout Some Beer on Me

Mier! Na chuť!

Juro a Filip

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.