Už teba aj teba to sere, ako všade na Slovensku papáš svetovú kuchyňu? A potom prídeš do pizzerie a tam ti dajú Gordon Blue! Lebo všetky plnené rezne šunkou a syrom sú Gordony? Teraz ti ukážem môj plnený rezeň ale trošku z Mexika. Chalani prosím vás, hlavne kvôli vám umierajú zvieratká zbytočne! Totalní Nasazení – Lví podíl!
Potrebuješ
- Hovädzia sviečková: 1,5 kg (fakt pravá)
- Slanina oravská: 500 g (plátky)
- BBQ: 100g (stále mám, a keby nie vyrobím. chceš?)
- Olivový olej: 0,5 dcl
- Bryndza: 1 kg
- Soľ: 10 g
- Hladká múka: 300 g
- Vajce: 5 ks
- Tortilla chips: 500 g
- Bravčová masť: 500 g
- Ananás: 1 ks
- Zelená cibuľa: 200 g
- Cesnak: 50 g
- Chipolte: 10 g
- Maslo: 100 g
- Med: 50 g
- Pivo: 0,2 l (Axiom Brewery – Pour some beer on me)
- Limeta: 1 ks
- Soľ: 2 g
- Kyslá smotana: 500 g
- Soľ: 5 g
- Pažítka: 200 g
- Tortilla 30cm: 10 ks
Postup
Áno viem, že počasie chce grilovačky a mäso v ohni niekoľko hodín, ale toto som fakt musel. Šak gordon! Nabudúce budeš spať pri grile. Los Fastidios – Animal Liberation
Pome salsu!
Očisti ananás a nasekaj na kocky 0,5 x 0,5cm. Cibuľu a cesnak nasekaj na drobno. Teraz to z prudka orestuj na masle. Až začne ananás púšťať vodu, pridaj chipolte a dobre premiešaj. Zalej medom a nechaj pomaly karamelizovať. Až sa ti to začne prilepovať, pridaj oheň a zalej pivom. Nechaj redukovať, no nezabudni miešať. Dochuť soľou a šťavou z limety.
Viem, že to čítaš iba kvôli tomuto. Tu máš, na. Mäsooo! Ska-P – Animales De Laboratorio
Sviečkovicu narež na 10 plátkov po 150g. A teraz ich palicou roztlč na tenké plátky cca 3 mm. No neroztrhaj to, šak rob to s láskou. Slaninu z jednej strany potri BBQ omáčkou a opeč na olivovom oleji (z tej potretej strany). Keď máš slaninu opečenú, tak ju ulož na osolené plátky sviečkovice. Teraz prelož bryndzou. Pekne zmotaj aby ti nikde nič netrčalo.
Tortilla chipse rozbi v sáčiku alebo rozmixuj na strúhanku. A môžeš obaľovať. Mäso vlož do múky z každej strany. Teraz to opakuj v rozmixovaných vajciach. A pokračuj v strúhanke (z tortilla chipsov). Pre istotu zopakuj ešte raz vajcia a tortilla strúhanku (ak by so to nemal dobre zamotané a malo by ti to vytiecť). Bravčovú masť rozohrej na cca 160°C a vypraž plnený rezeň (nie je to žiadny Gordon ani Cordon). No nezabudni obracať nech to máš z každej strany rovnako. Ho-To-Vo!
Vôbec nie som obmedzený, ale kto má rád, keď ho niekto klame? Prosím vás plnený rezeň od teraz! Nemám rád tých čo ubližujú zvieratkám, rasizmus, fašizmus, xenofobizmus, sexizmus a všetky vlády sveta! Načo Názov – Milión Tvárí, Davová psychóza – To som ja, Davová psychóza – Radujme sa, veseľme sa
Kyslú smotanu zmiešaj zo soľou a nasekanou pažítkou. Tortillu zahrej na sucho a potri smotanou. Zasyp salsou a nasekaj plnený rezeň. Zatoč to, nech to máš vnútri a papáš buritto!
Odporúčané pivo: Axiom Brewery – Pour some beer on me
Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.