Behind The Hills: Výzva roka? Všetko na čo siahnem

Opäť to nebola nuda. Máme za sebou pivovarnícky rok 2016 a môžeme bilancovať. Pre niekoho bol prelomový, pre iného stabilizačný. Portál oPive.sk sa rozhodol na prelome rokov uskutočniť veľkú anketu medzi pivovarníkmi a odborníkmi, ktorí sa pohybujú okolo piva. Dnes odpovedá sládok kočovného pivovaru Behind The Hills Miroslav Bandžuch.

Ako hodnotíte rok 2016 z pohľadu pivovarníka?
Z môjho pohľadu rok 2016 hodnotím pozitívne. Relatívne som sa etabloval na slovenskom trhu, piva ktoré uvarím sú prijímané poväčšine pozitívne, som naďalej spokojný s prácou sládka, ktorú vykonávam či v Richtárovi Jakubovi, či pri varení Smoked Portera v spolupráci so Stupavarom, alebo poslednú novinku pre Žil Verne. Dorobenie si sladkovského papiera bola už len čerešnička na torte, takže z mojej strany som skôr spokojný ako nespokojný. Čo sa týka pivnej scény tak pekne sa rozrastajúca množina pivovarov, podnikov s remeselným pivom a podobne.

Čo bolo pre vás udalosťou roka?
Udalosti bolo veľa, tam neviem vybrať jednu konkrétnu, takže všetky 😀

Aké problémy trápia podľa vás sektor pivovarníctva?
Podľa mňa, problémy skôr so štátom a jeho inštitúciami. Každým rokom sa zlepšuje dostupnosť kvalitných surovín, takže tu je spokojnosť.

Čo vám urobilo v roku 2016 najväčšiu radosť?
Najväčšiu radosť? Heheheee, že som sa stal maskotom opive.sk 😀 😀

Aký bude podľa vás rok 2017? Čo bude pre vás najväčšou výzvou?
Rok 2017, dúfam, že prelomový 😀 Predpokladám pribúdanie ďalších pivovarov, budem im držať palce … Výzvou bude určite všetko na čo siahnem, snáď sa podarí aspoň polovica toho čo mám v hlave vymyslené …

Článok bol aktualizovaný