Bio pokus, ktorý prekvapil (Stiegl Paracelsus Zwickl)

Stiegel Paracelsus

Prvý nástrel: Takt toto sme tu ešte nemali. Na stole máme BIO pivo. Rakúšania si na podobné „sprostosti“ potrpia a pivovar Stiegl im vyšiel v ústrety. Práve pivo Paracelsus Zwickl má konzumentom ponúknuť 100-percentne biologické pivo. Celú noc sme nespali, aby sme toto mohli recenzovať. Hádam nás to neskalme.

Názov piva: Stiegl Paracelsus Zwickl

Pivovar: Stieglbrauerei zu Salzburg, Salzburg

Druh piva: Bio špeciál. Je nefiltrované.

Krajina: Rakúsko

Stupňovitosť: 12°

Obsah alkoholu: 5%

Zloženie: Voda, Bio jačmenný slad, Bio pšeničný slad, Bio- chmeľ, kvasinky

Farba: Tmavo – žltá. Je mútne, keďže je nefiltrované.

Vôňa: Sladová, cítim jemný nádych banánov, čo je ovplyvnené pšenicou v zložení.

Pena: Zapenila a opadla. Jemne krúžkovala pohár.

Chuť:  Sladový tón začína veľmi príjemne. Stred piva ponúka viacero chutí. Dominuje ovocný tón, cítim jemné náznaky broskýň. Koncovka je chmeľová len platonicky.

6/10

Súhrn

Zhrnutie: Pivo pozitívne prekvapilo. Pije sa celkom príjemné. Telo piva doslova zaskočilo. Je pomerne plné a ubieha do príjemného záveru. Máte chuť piť ďalej. Ak by pivo bolo menej vodnatejšie, bolo by to ešte lepšie. Že sa pivo chváli tým, že ide o prírodný produkt je určite plus. Celkové dojmy sú viac-menej pozitívne. Rozhodoval som sa medzi päťkou a šestkou. Volím vyššiu známku.