Konečne už sa umúdruje počasie a ty už robíš plány na leto? Trošku ti pomôžem pribrať do nafukovačky nech sa po tých pivách neutopíš. Dnes to máš za chlieb, krkovičku, kapusta, vajce. A keby ťa nebavilo oslavovať počasie, daj si na Paula Hudsona (H.R.) v piatok mal 66 rokov. Tu je! Bad Brains – Attitude
Potrebuješ
- Krkovička: 1 kg
- Cesnak: 100 g
- Cibuľa žltá: 150 g
- Soľ: 10 g
- Rasca drvená: 5 g
- Pivo: 0,5l Žiwell – Vandall
- Čierne korenie: 5g
- Horčica: 150g
- Kyslá kapusta: 500 g
- Údená mletá paprika: 5 g
- Hladká múka: 200 g
- Soľ: 10 g
- Cukor: 10 g
- Olej: 0,5 l
- Vajce: 5 ks
- Chlieb celozrnný: 1 kg
- Bravčová masť: 200 g
- Soľ: 5 g
- Oštiepok: 200 g
Postup
Ako vždy ideš prvé mäso. Ale to už určite vieš. Tak sa poď mojkať. Diagnóza Dávivá Žízeň – Fuck off fashos
Krkovičku potri horčicou, osoľ, okoreň a zasyp rascou. Do pekáča vlož nasekanú cibuľu, cesnak. Vlož krkovičku a zelej pivom. Prekry a peč pri 180°C dve hodiny. Takže sa dnes vyser na Low and slow! Zlej z výpeku, cibule a cesnaku. A vyredukuj to na hustú kašu.
Určite poznáš praženú cibuľu. No dnes to cibuľa nebude. Hasiaci prístroj – 15.
Kyslú kapustu osuš (ale poriadne). V mise zmiešaj múku, soľ, papriku a cukor. Vlož kapustu a dobre premiešaj. V rozpálenom oleji na 170°C vypraž obalenú kapustu cca tri minúty. Vypraženú kapustu osuš a nechaj ochladnúť cca 10 minút. Nech je chrumkavá.
Mäso už je tvoje, tak to dokonči nech neslinceš. 8 Kalacas – Pudrete
Vajcia rozmiešaj zo soľou. Jednu stranu chlebu (krajca, nie celého) vymáčaj vo vajci a opeč ho na rozpálenej masti z každej strany.
Si na konci, tak to zlož nech ich už konečne potešíš. Horrorshow – SKINHEAD Oi Oi!!!
Opečený chlieb potri výpekom z vajcovej strany. Prelož mäsom a nalož kapustu. Zasyp strúhaným oštiepkom prelož chlebom a jedz!
Odporúčané pivo: Žiwell / Insane Brewery – Why Not
Juro a Filip
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.