Dobré Časy: Vlani sme vyčapovali 1472 hektolitrov piva

Pestrý, turbulentný, ale aj prelomový. Aj takto môžeme nazerať na rok 2015 z pohľadu pivovarníkov. Portál oPive.sk sa rozhodol na prelome rokov uskutočniť veľkú anketu medzi pivovarníkmi a odborníkmi, ktorí sa pohybujú okolo piva. Dnes odpovedá Miroslav Želinský, majiteľ košickej pivárne Dobré Časy.

Dobré časy 1

Ako hodnotíte rok 2015 z pohľadu pivovarníckeho sektora?
Ako som očakával, pivovarníctvo na Slovensku pomaly smeruje k lepším časom, vznikajú nové remeselné pivovary, tým aspoň čiastočne ukazujú smer europivovarom, kam by sa mali vo svojej produkcii uberať. Ľudia sa už naučili piť iné pivá ako len ležiaky.

Čo bolo pre Vás udalosťou roka?
Pre mňa bolo udalosťou roka bol prestup Maroša Hajduka k svojmu koníčku – vareniu piva. Pivovar Hostinec získal sládka par excellence. Veľmi som privítal aj otvorenie pivovaru Hostinec v Košiciach.

Aké problémy najviac trápia sektor?
Najviac ma trápi fluktuácia zamestnancov, tým trpia aj služby. Snaha je veľká, ale zahraničie je pre mladých ľudí veľké lákadlo. Tohto roku nám odišlo 5 top zamestnancov.

Čo vám urobilo za rok 2015 najväčšiu radosť ?
Predaj piva v Dobrých Časoch. Rozšírili sme klientelu a tá sa nám odvďačila. V roku 2015 sme vyčapovali 1472 hektolitrov nielen zlatistého moku z Anglicka, Belgicka, Čiech, Dánska, Holandska, Írska, Nemecka, Rakúska, Slovenska, Škótska, Talianska a USA. Najpredávanejšie pivo bolo IPA Galaxy.

Aký bude podľa vás rok 2016? Čo bude pre vás najväčšou výzvou?
Som optimista a verím, že rozvoj remeselného pivovarníctva na Slovensku bude napredovať míľovými krokmi a aj my budeme môcť našim štamgastom nové pivká. 

Snímka: FB Dobré Časy