Heineken nadviaže na Vianoce. Do obchodov posiela Bock

Najväčší slovenský pivovar predstavuje v krátkom slede ďalšiu pivnú novinku. Do obchodov a vybraných barov posiela Heineken Slovensko Zlatý Bažant Svetlý Bock. Ide o pivo, ktoré je známe tiež pod označením Helles Bock alebo Maibock.

Novinka má šestnásť stupňov, obsah alkoholu pivovar neprezradil. „Pivo má zlatú až tmavozlatú farbu a výraznú sladovú až chlebovú vôňu. Sladovú chuť piva balansuje príjemná chmeľová horkosť, ktorá sa odhaľuje hlavne po dopití. Príjemne sa vychutnáva ako špecialita, keď má pivár chuťna plné a robustné sladové telo a vyšší obsah alkoholu,“ opisuje špeciál samotný pivovar. Pivo bolo navarené aj ako pripomenutie výročia založenia sladovne v Hurbanove.

„V roku 2017 oslavuje naša sladovňa v Hurbanove 50 rokov od svojho spustenia, a toto jubileum sme sa rozhodli s pivom Zlatý Bažant patrične osláviť. Sladový špeciál Zlatý Bažant Svetlý Bock 16% je prvým symbolickým darčekom, ktorý pri tejto príležitosti uvádzame, a už dnes môžeme našim fanúšikom prezradiť, že ich bude viac,“ uviedol Marcel Malý, brand manager značky Zlatý Bažant.

Aj preto nájdete na fľašiach nálepku o tom, že pivo je vyrobené zo 100-percentného jačmenného sladu plzenského typu z hurbanovskej sladovne. „Pri varení piva Zlatý Bažant je pomer medzi použitými surovinami chmeľom a sladom až približne 1:99, a mnohí konzumenti o tomto fakte nevedia. Preto sme sa pri príležitosti výročia založenia našej sladovne rozhodli tému sladu viac priblížiť našim zákazníkom, a najmä zdôrazniť fakt, že Zlatý Bažant je vyrobený výhradne zo sladu z našej vlastnej sladovne, hovorí Marcel Malý.

Pivo je dostupné od konca februára v maloobchodných predajniach v obdobnom balení, ktoré zákazníci poznajú z vianočných špeciálov. Pivovar zabalil do jednej škatule štyri tretinkové fľaše. Na výčape ho budú mať aj vybrané prevádzky po celom Slovensku.

Sladovňa v Hurbanove bola založená v roku 1967, a pri rozhodovaní o jej umiestnení rozhodli najmä priaznivé klimatické podmienky v regióne. Hurbanovo je najteplejším miestom v bývalom Československu s úrodou vysoko kvalitného jačmeňa a zároveň so zdrojmi veľmi kvalitnej vody. K pôvodnej sladovni v roku 2002 pribudla nová sladovňa. V súčasnosti je sladovňa Hurbanovo s ročnou kapacitou výroby sladu 111-tisíc ton najväčšou sladovňou v stredoeurópskom regióne.

Snímka: Heineken Slovensko