Ak ste čakali na to, že aj tento rok si v obchode kúpite Zlatý Bažant Medový Porter, asi budete sklamaní. Po dvanástich rokoch totiž najväčší slovenský pivovar ukončil tradíciu varenia vianočných špeciálov.
Vianočný špeciál
Tradícia začala ešte v roku 2007, kedy Heineken uviedol na slovenský trh prvé vrchne kvasené pivo. Zlatý Bažant pšeničné bolo pridávané do škatule s ležiakmi. Novinka zrejme mala úspech, keďže rok na to ponúkli rovnaké pivo už samostatne.
Štvorbalenie tretinkových fliaš následne opakoval Heineken každý rok, kedy sa snažil navariť vždy niečo nové. Všetko sa to zmenilo v roku 2013. Práve vtedy na trh uviedli špeciál s názvom Zlatý Bažant Medový Porter.
Pivo malo takú pozitívnu odozvu, že ho pivovar začal variť pravidelne pred Vianocami. Dalo by sa povedať, že išlo o najlepšie hodnotené pivo z veľkého pivovaru na Slovensku a problém s ním nemali ani ortodoxní fanúšikovia remeselného piva.
Bez špeciálu
Heineken sa však rozhodol tradíciu varenia vianočného špeciálu zrušiť. „Naši zákazníci si pivné špeciály žiadali celoročne, nielen počas vianočných sviatkov,“ hovorí pre portál oPive.sk Helena Windisch, manažérka korporátnych vzťahov Heineken Slovensko.
Podľa jej slov sa preto pivovar rozhodol tento rok uviesť na trh Zlatý Bažant Hurban Legend IPA, Pšeničné a Polotmavý Bock. „Veríme, že si pivní nadšenci spomedzi trojice pivných špeciálov vyberú svojho favorita,“ konštatuje manažérka.
Do predvianočných obchodov tak tento rok putovalo len špeciálne balenie piva Zlatý Bažant ´73 s ponožkami a zimné edícia plechoviek Zlatý Bažant ´73.