Keď nestačí deň matiek, je tu naše Víťazstvo (Jeleň, cuketa, rezance v Ázii)

Punková - Jeleň

Nie iba v máji treba oslavovať mamy a toto víťazstvo! Mama je len jedna. A ľuďom, čo podporujú všetko proti 8. máju, by mali byť odobrané aj rodné listy. Vojna by sa oslavovať nemala, ale toto víťazstvo je najpodstatnejšie víťazstvo pre ľudstvo! Čierna je akurát noc a biely deň! Takže vieš prečo piješ? Pre radosť a na oslavu! Oheň, jeleň, cuketa, rezance v Ázii. Dáša Fon Fľaša – Kazisveti

Potrebuješ
  • Jelení chrbát: 2 kg (keď ho zrazíš, viem čo s ním)
  • Soľ: 10 g
  • Korenie: 5 g
  • Rozmarín: 5 g
  • Olivový olej: 1 dcl
  • Badián mletý: 2 g
  • Pomarančová kôra: 2 g

  • Červená cibuľa: 200 g
  • Cuketa: 500 g
  • Mrkva: 200 g
  • Zázvor: 50 g
  • Cesnak: 20 g
  • Pak Choi: 2 ks
  • Červená kari pasta: 20 g
  • Sójová omáčka: 0,5 dcl
  • Ústricová omáčka: 0,5 dcl
  • Pivo: 1 dcl Hellstork – Beat to Juice
  • Med: 10 g
  • Pomaranč: 100 g
  • Bravčová masť: 20 g

  • Pomarančový džus: 0,5 l
  • Badián: 2 ks
  • Soľ: 5 g
  • Cesnak: 20 g
  • Chilli: 5 g (ravitta, lebo šak Ázia)
  • Udon rezance: 400 g
Postup

Dnes to budeš mať jednoduché. Počas napúšťania bazéna spravíš obed. Tak nešetri a poteš mamu! Tiež je rada, že svet je farebný! A hudba jej nikdy nevadila. Rozpor – Až do konca života

Mäso očisti od šľachy a nakrájaj na steaky asi dva centimetre široké. Osoľ, okoreň, pridaj badián a zalej olivovým olejom. Mäso premiešaj a dobre vmasíruj koreniny. Nechaj odležať v chladničke aspoň hodinu.

Potom opeč na rozpálenom grile z každej strany cca dve minúty. Áno, bude to maximálne médium. Všetko viac je barbarstvo. A ver, že všetci to ocenia. No griluj to nakoniec, lebo ostatné trvá dlhšie. MEDIUM RARE JE TOP!

Poď do zeleniny. Cestoviny sú hneď! Už teraz vidím, ako ti tečú sliny. Last Strike – Antifa Skinheads

Cibuľu nasekaj na pásiky. Cuketu, mrkvu, zázvor daj na julien. To sú pásiky 2×2 milimetre x 2 centimetre. Rozpáľ bravčovú masť všetku zeleninu orestuj. Predaj nasekaný cesnak a dobre premiešaj.

Po cca dvoch minutách pridaj med a na kocky nakrájaný pomarnč. Nechaj skaramelizovať a zalej pivo. To nechaj odpariť, no stále miešaj nech chuť ostane v zelenine. Odparí sa to asi za minútu. Pridaj omáčky a dochuť. Povar aspoň dve minúty. Hotovo!

Aj babka je mama, tak ju poteš, veď jedla je dosť. No tým, že aj tvoj dedo bol Antifa v druhej svetovej, ver, že ju potešíš dva krát. Driák – Atentát

Džús a všetky ostatné suroviny priveď do varu. Vlož cestoviny a za maximálne tri minúty máš uvarené. Pridaj k zelenine a premiešaj. Hlavne ich neceď do sucha. Kľudne pridaj aj vývar s cestovin. Je to chuť!

Všetkých usaď a môžeš plniť želania. Čo sa hladu týka určite. SPS – Máma

Zeleninové rezance vlož do misky a prelož nakrájaným steakom na pásiky!

Odporúčané pivo: Hellstork – Beat to Juice

Na chuť! Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.