Keby všetci pili dobré pivo a počúvali super hudbu, Toto sa nedeje!

Punková kuchyňa - Pohjala

Nejdem brániť ani odsudzovať. Ale stále trpia nevinní ľudia. Tak to už pochopte a vymeňte zbrane za pivo. Za radosť pár vyvolených trpí celý svet! Takto to nie je spravodlivé. Dnešné varenie bude celkom zaujímavé. Skúsiš niečo nové. Nie robiť, ale chuťovo. Káva, čokoláda, pomaranče, cmar, avokádo, chilli, kuracie prsia, cornflakes. Že nevieš. Catastrofy – Hurá, vojna!

Potrebuješ
  • Kuracie prsia: 1 kg
  • Cmar: 2 dcl
  • Soľ: 10 g
  • Korenie štvorfarebné: 5 g
  • Vajce: 2 ks
  • Hladká múka: 100 g
  • Sóda bikarbóna: 5 g
  • Cornflakes: 250 g

  • Hladká múka T650: 680 g
  • Maslo: 50 g
  • Soľ: 15 g
  • Cukor kryštál: 30 g
  • Káva: 2 dcl (je jedno akú, hlavne tú čo ťa šťastným robí)
  • Whiskey: 0,5 dcl ja som iba Jamesona (na zdravie! takže viac treba)
  • Pomarančový džus: 1,5 dcl
  • Droždie: 42 g čerstvé (alebo 10 g sušené)
  • Čokoláda: 50 g (aspoň nech má 62%)
  • Chilli: 3g (moruga)
  • Vajcia: 2ks (zase používaš iba žĺtko)

  • Avokádo: 2 ks
  • Cesnak: 30 g
  • Soľ: 5 g
  • Chilli: 2 g
  • Citrón: 1 ks
  • Olivový olej: 0,5 dcl
  • Cherry paradjky: 50 g

  • Nakladaná cibuľa: 200 g (v chladničke určite máš železnú zásobu )
Postup

Recept trošku na dlhšie,  tak pome na mäso. Načo Názov – Vojnou za mier!

Kuracie prsia očisti od šliach (lebo všade je bordel), umy a naporcuj na tenké plátky. Nasoľ, nakoreň, pridaj nasekané chilli a zalej cmarom. Premiešaj a nechaj do rána odpočívať v chladničke (ak by si chcel rychlejšie, tak nechaj 2 hodinky pri izbovej teplote odpočívať ). Potom prsia vytiahni ale neutieraj. Do ostatného cmaru primiešaj vajcia, múku a sódu bikarbónu a vymiešaj na cestíčko. Potom prsia vlož do cestíčka a obaľ v cornflakesoch. Praž na rozpálenom oleji na 170°C cca 3 minúty z každej strany.

Punková kuchyňa - Pohjala

Punková kuchyňa - Pohjala

Punková kuchyňa - Pohjala

Poď pokračovať lebo ak mäso vypražíš, žemľa už musí voňať po kuchyni. Áno, dnes pečivo. Rozpor – Vyjebané Rusko

Začneš od kvásku ten je treba prvý. Teplú kávu zmiešaj s whiskey a pomarančovým džúsom. Pridaj cukor a droždie, dobre premiešaj a nechaj 12 minút nadskočiť kvasnice. Vo veľkej mise zmiešaj múku so soľou, rozpusteným maslom, chilli a nasekanou čokoládou. Zalej kváskom a vypracuj vláčne cesto. Nechaj 10 minút prikryté odpočívať.

Potom rozdeľ cesto na 130 gramové guľky ( budeš mať 9 ks ). Rozlož na papierom vystlaný pekáč a prikryté nechaj ďalších 30 minút podkysnúť. Potom bochánky potlač rukou nadol a potri dvomi žĺtkami. Vlož do rúry rozohriatej na 180°C. A peč 16 minút. Upečené? Keď sú zo spodu Duté po zaťukaní.

Ako vy to chutilo bez omáčky? Dosť sucho. Správne! Rage Against The Machine – Freedom

Očistené avokádo rozmixuj spolu s cesnakom, soľou, citrónovou šťavou, chilli a olivovým olejom. Potom vymiešaj s cherry paradajkami nakrájanými na mesiačiky.

Punková kuchyňa - Pohjala 02

Už si na konci. Tak poď všetkých nakŕmiť lebo ti aj kuchyňu zožerú. John Lenon – Make love not War!

Buchtu rozrež pozdĺžne a vlož do nej šniclu. Prelej guacamole, pridaj naloženú cibuľu a preklop druhou polkou buchty.

Odporúčané pivo: Pohjala – Cinnabun

Juro a Filip

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.