Karamelové nebo nad bystrickou desiatkou (Urpiner Classic 10°)

Urpiner 10

Prvý nástrel: Po dlhšom čase opäť zaklopeme na brány Banskobystrického pivovaru. Tentokrát si otestujeme jeho najslabšie pivo s označením Urpiner Classic 10°. Pod Urpínom si udržujú celkom vysoký štandard. Táto desiatka by ho mohla potvrdiť.

Názov piva: Urpiner Classic 10°

Pivovar: Banskobystrický pivovar, Banská Bystrica

Druh piva: Pivo výčapné svetlé

Krajina: Slovensko

Stupňovitosť: 10°

Obsah alkoholu: 4,0 %

Zloženie: Voda, slovenský jačmenný slad, chmeľ.

Farba: Jantárová.

Vôňa: Sladová. Necítim nič mimoriadne, ani rušivé.

Pena: Zapenila, konzistencia však bola jemnejšia. Pohár krúžkovala.

Chuť: Sladová chuť je celkom výrazná. V strede badať hutné karamelové tóny. Pripomína mi to miernejšiu verziu ich Kaprálu. V koncovke nájdete aj chmeľ.

6/10

Zhrnutie

Zaujímavá desiatka. Na to, že ide o slabšie pivo, sú chute celkom výrazné. Dominuje tu slad a karamelové tóny. Práve tie určujú smer nielen stredu, ale aj celého piva. Ako som už spomínal, taká miernejšia verzia bystrického Kaprálu. Piteľnosť je dobrá. Navyše, aj zloženie je v poriadku. Rozhodujem sa medzi päťkou a šestkou. Idem určite do vyššej známky. Rozhodli sýte tóny, aj jemné náznaky karamelu. Jedna z najlepších bežných desiatok na našom trhu.

Článok bol aktualizovaný