Kyseláče sú fenoménom posledných mesiacov. Za posledný rok získali na slovenskom trhu mimoriadnu popularitu a do svojho portfólia ich zaradilo mnoho pivovarov. Medzi nimi aj pivovar Karpat, ktorý na trh uviedol pivo s názvom Arónia Wheat Kyseláč. Je ochutené o šťavu z jarabiny čiernej. Pivo sme otestovali už skôr, ani nevieme, či je ešte na trhu.
Názov piva: Arónia Wheat Kyseláč
Pivovar: Pivovar Karpat
Druh piva: Wheat Ale
Krajina: Slovensko
Stupňovitosť: Neuvedená
Obsah alkoholu: 5,0 %
Zloženie: Voda, pšeničný slad, chmeľ, kvasinky lactobacillus, šťava z jarabiny čiernej.
Cena: Za štyri fľaše sme zaplatili 5,99 eura.
Farba: Ružová, pivo je kalné.
Pena: Jemná a nevýrazná.
Vôňa: Kyslasté tóny, jarabina i kvetinky.
Chuť: Ovocný nábeh je mierny a taká je aj kyslosť samotného piva. Je držaná na uzde. Jarabina je prítomná, až tak však neiskrí. Koncovka je upachtená, lepkavá.
Zhrnutie
Z tohto „kyseláča“ sme nadšení neboli. Tóny sú ako priškrtené, kyslosť veľmi jemná a ovocie nevýrazné. Všetko to ešte podčiarkuje nevýrazná a trocha upachtená koncovka. Jarabinu cítite, nie je to však nič výrazné. Za nás je to 5,5 bodu. Už sme pili aj lepšie pivá z Karpatu.