Keď sa z „kyseláča“ akosi netešíte (Arónia Wheat Kysláč)

Arónia, kyseláče, Wheat Kysláč, Karpat, recenzia, test

Kyseláče sú fenoménom posledných mesiacov. Za posledný rok získali na slovenskom trhu mimoriadnu popularitu a do svojho portfólia ich zaradilo mnoho pivovarov. Medzi nimi aj pivovar Karpat, ktorý na trh uviedol pivo s názvom Arónia Wheat Kyseláč. Je ochutené o šťavu z jarabiny čiernej. Pivo sme otestovali už skôr, ani nevieme, či je ešte na trhu.

Názov piva: Arónia Wheat Kyseláč

Pivovar: Pivovar Karpat

Druh piva: Wheat Ale

Krajina: Slovensko          

Stupňovitosť: Neuvedená

Obsah alkoholu: 5,0 %

Zloženie: Voda, pšeničný slad, chmeľ, kvasinky lactobacillus, šťava z jarabiny čiernej.

Cena: Za štyri fľaše sme zaplatili 5,99 eura.

Farba: Ružová, pivo je kalné.

Pena: Jemná a nevýrazná.

Vôňa: Kyslasté tóny, jarabina i kvetinky.

Chuť: Ovocný nábeh je mierny a taká je aj kyslosť samotného piva. Je držaná na uzde. Jarabina je prítomná, až tak však neiskrí. Koncovka je upachtená, lepkavá.

5.5/10

Zhrnutie

Z tohto „kyseláča“ sme nadšení neboli. Tóny sú ako priškrtené, kyslosť veľmi jemná a ovocie nevýrazné. Všetko to ešte podčiarkuje nevýrazná a trocha upachtená koncovka. Jarabinu cítite, nie je to však nič výrazné. Za nás je to 5,5 bodu. Už sme pili aj lepšie pivá z Karpatu.

Sending
Hodnotenie čitateľov
5.19/10 (8 hodnotenie)

Článok bol aktualizovaný