Pestrý, turbulentný, ale aj prelomový. Aj takto môžeme nazerať na rok 2015 z pohľadu pivovarníkov. Portál oPive.sk sa rozhodol na prelome rokov uskutočniť veľkú anketu medzi pivovarníkmi a odborníkmi, ktorí sa pohybujú okolo piva. Dnes odpovedá Peter Kaššák z Trenčianskeho pivovaru Lanius.
Ako hodnotíte rok 2015 z pohľadu pivovarníka?
V každom smere úspešne. Počet našich fanúšikov rastie a my veríme, že len začíname.
Čo bolo pre Vás udalosťou roka?
Pozvanie na júnový festival českých minipivovarov na Pražskom hrade, kde náš Stout 16° bol najlepšie hodnoteným pivom spomedzi oficiálne degustovaných pív na tejto akcii.
Čo vám urobilo za rok 2015 najväčšiu radosť ?
Na jar sme dostali ocenenie ako najlepšia pivovarská reštaurácia roka od Slovenskej pivovarníckej akadémie. Len pred pár dňami sme boli pozvaní do Prahy na udeľovanie výročných cien prestížneho časopisu Pivo, Bier & Ale, kde sme získali cenu za najlepší brewpub za rok 2015.
Aký bude podľa vás rok 2016? Čo bude pre vás najväčšou výzvou?
Potrebujeme nutne rozšíriť výrobu, najväčšou výzvou je zachovanie kvality a línie svetovej pivnej pestrosti.
Snímka: FB Trenčiansky pivovar Lanius