Tento medový špeciál sme veruže nedopili (Frastanzer s’Honig)
|Rakúsky pivovar Brauerei Frastanz začal svoju históriu písať v roku 1902. Veľkosťou sa zaraďuje medzi menšie priemyslené pivovary. V roku 2016 sa jeho ročná produkcia pohybovala na úrovni 40-tisíc hektolitrov piva. Za zmeinku stojí to, že pivovar varí stále v pôvodnej budove, ktorá je vyhlasená za kultúrnu pamiatku. Z ich produkcie ochutnáme pivo s názvom Frastanzer s’Honig. Ako už názov napovedá, pôjde o pivo ochutené medom.
Názov piva: Frastanzer s’Honig
Pivovar: Brauerei Frastanz
Druh piva: Ochutené
Krajina: Rakúsko
Stupňovitosť: Neuvedená
Obsah alkoholu: 5,1%
Zloženie: Na etikete uvedené, že obsahuje bio-jačmenný slad.
Cena: Pivo bolo súčasťou adventného kalendára. Za 24 pív sme zaplatili 40 eur.
Farba: Svetlo-žltá. Pivo je jemne kalné.
Pena: Šľahačkovitá, stredne vysoká, pomaly padala.
Vôňa: Kombinácia sladu, karamelu, kvetiniek aj zatuchlinky.
Chuť: Sladový základ je výrazný, rezkosť ideálna. V chuti sa kombinuje med, karamel, kvetinky, oxidácia aj zatuchlina. Horkosť je stredne výrazná, doznievanie je sladkasté ovplyvnené pachuťou.
Zhrnutie
Tak toto pivo sme nedopili. Je výrazne sladkasté, keď prechádza do rozhádzanej druhej polovice, ktorá je okrem sladkosti ovplyvnená oxidáciou aj pachuťou. Nie, nie je to podarený kúsok. Za náš štyri body. Jednoducho lepkavé, upachtené a ťažko piteľné pivo.