Tento medový špeciál sme veruže nedopili (Frastanzer s’Honig)

Frastanzer s'Honig

Rakúsky pivovar Brauerei Frastanz začal svoju históriu písať v roku 1902. Veľkosťou sa zaraďuje medzi menšie priemyslené pivovary. V roku 2016 sa jeho ročná produkcia pohybovala na úrovni 40-tisíc hektolitrov piva. Za zmeinku stojí to, že pivovar varí stále v pôvodnej budove, ktorá je vyhlasená za kultúrnu pamiatku. Z ich produkcie ochutnáme pivo s názvom Frastanzer s’Honig. Ako už názov napovedá, pôjde o pivo ochutené medom.

Názov piva: Frastanzer s’Honig

Pivovar: Brauerei Frastanz

Druh piva: Ochutené

Krajina: Rakúsko

Stupňovitosť: Neuvedená

Obsah alkoholu: 5,1%

Zloženie: Na etikete uvedené, že obsahuje bio-jačmenný slad.

Cena: Pivo bolo súčasťou adventného kalendára. Za 24 pív sme zaplatili 40 eur.

Farba: Svetlo-žltá. Pivo je jemne kalné.

Pena: Šľahačkovitá, stredne vysoká, pomaly padala.

Vôňa: Kombinácia sladu, karamelu, kvetiniek aj zatuchlinky.

Chuť: Sladový základ je výrazný, rezkosť ideálna. V chuti sa kombinuje med, karamel, kvetinky, oxidácia aj zatuchlina. Horkosť je stredne výrazná, doznievanie je sladkasté ovplyvnené pachuťou.

4/10

Zhrnutie

Tak toto pivo sme nedopili. Je výrazne sladkasté, keď prechádza do rozhádzanej druhej polovice, ktorá je okrem sladkosti ovplyvnená oxidáciou aj pachuťou. Nie, nie je to podarený kúsok. Za náš štyri body. Jednoducho lepkavé, upachtené a ťažko piteľné pivo.

Sending
Hodnotenie čitateľov
4.17/10 (3 hodnotení)