Najlepší kamaráti? Hovädzie a slanina. A k ním aj čokoláda, General a Zichovec

Punkova kuchyna 04 Zichovec General

Neviem či existuje „buger choroba“, ale Filip ňou určite trpí. Všetko, stále a veľmi. Burgre! Tak čo pre deti nespravíš. Jasné, bude aj sladké. Veď len tak, pre radosť. Takže Fvck_Kvlt/ Boy Wonder – Boom! Počúvaj, každý niečo vie. Ako sa hovorí Best Friends hovädzie a slanina, tak treba ešte pridať čokoládu a je Best Friends Forever! Čokoláda, krava, sviňa, cheddar, chilli, General, Zichovec!

Potrebuješ
  • Maslo: 50 g
  • Pivo: 250 ml Generál – Grunt
  • Hladká múka: 200 g
  • Vajcia: 4 ks
  • Čokoláda horká (63 %) : 70 g
  • Chilli: 3 g Moruga
  • Kajenská paprika: 3 g
  • Škorica mletá: 5 g
  • Olej: 0,1 dcl

  • Hovädzí krk: 1 kg
  • Slanina plátky: 200 g Ale daj oravskú!
  • Soľ: 10 g
  • Korenie: 5 g
  • Trioke CH CH BBQ: 0,2l ( stále je tak sa ozvy )
  • Cheddar: 200 g
  • Nakladaná cibuľa: 150 g (určite máš v chladničke zásobu)

  • Čučoriedky: 100 g
  • Soľ: 1 g
  • Cukor kryštál: 2 g

  • Tvaroh: 250 g
  • Smotana 33%: 200 ml
  • Cukor práškový: 50 g
  • Čučoriedky: 200 g

Postup

Ako by to bolo keby nepečieš? Ale dnes na teba budú pyšní aj susedia. Ale  pre deti to robíš! Teon Noet ft. Mio, Cwoky MC a Jaro Závodský – Odpusť!

Pivo, maslo a soľ priveď do varu. Potom nasyp múku a sprav odpaľované cesto (za stáleho miešania spoj tekutinu s múkou). Po vychladnutí cca 10 minút primiešaj vajcia po jedom. Teraz to daj do cukrarenského vrecúška a vytlač žemličky na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Peč v rozohriatej rúre na 230°C 10 minút.

Potom zníž teplotu na 200°C a peč ďalších 10 minút. No neotváraj rúru skôr ako prebehne tento proces. Potom skontroluj čí sú bobky upečené a nechaj vychladnúť. No ešte si neskončil.

Čokoládu s olejom, kajenskou paprikou a škoricou rozpusti nad parou a zamiešaj. V rozpustenej čokoláde namoč bobky z vrchu (je to jednoduchšie ako ich prskať a mať všade čokoládu, aj keď ti to určite nevadí). Čerstvé chilli nasekaj na pásiky a ozdob čokoládu.

Na mäso sa tešia všetci (ak ho jedia). Toto bude rýchle. Little Big – We Are Little Big!

Krk pomeľ a rozdeľ na päť rovnakých častí (nedochucuj). Na rozpálenej panvici opeč slaninu. Keď ju bude obracať pridaj mäsové placky a opekaj z každej strany tri minúty (nikto nechce fašírku suchú, každý chce medium).

Hneď ako mäso položíš na panvicu ho dochuť soľou a korením. Keď mäso otočíš dochuť ho BBQ omáčkou a zasyp syrom. Prelož slaninou a ulož na rozkrojenú zmutovanú žemľu. Zasyp nakladanou cibuľou a prklop.

Odporúčané pivo: Generál pivo – Grunt

No stále nemáš nič sladučké (okrem detí). Tak poď druhé kolo. The Doors – Alabama Song.

Fermentované čučoriedky neješ každý deň. A robíš ich ako často? Soulfly – Tree of Pain.

Umyté čučoriedky osuš. Vlož do uzavierateľného pohára (najlepší je ten s gumou okolo), osoľ a ocukruj. Jemne ale dôkladne premiešaj (nie, že ich ubiješ), pohár uzavri a nechaj pri izbovej teplote, na tmavom mieste fermentovať sedem dní. Potom čučoriedky opláchni a vlož do pohára naspäť. V chladničke to vydrží asi dlhšie ako by si počítal. Takýmito čučoriedkami dozdob žemle ešte keď je čokoláda teplá nech sa prilepia.

Už skoro končíš takže môžeš zvolať všetkých. Ozzy Osbourne – Crazy Train.

Smotanu s cukrom vyšľahaj do šľahačky. Potom pridaj tvaroh spolu s popučenými čučoriedkami (no nie tie fermentované)  a dobre prešľahaj nech, sa to celé spojí do krému. Krém naplň do cukrárenského vrecúška.

Máš hotovo už len to skončiť. Aj keď to robíš pre deti všetko ale aké by to bolo keby ju nemáš? Subways – Rock and Roll Queen. D!

Žemličku (venček) rozkroj pozdĺžne a naplň krémom (a vôbec nešetri), potom zasyp fermentovanými čučoriedkami a priklop.

Odporúčané pivo: Zichovec – Sour Blackcurrant

Juro, Filip, Laura

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.