Počasie ti praje, tak si daj bôčik, nech nevypadneš z kolesa v bazéne. A ešte ťa poteším, dnes nepečieš (pečivo). Bôčik je najlepší pečený, tak pošli kúsok pre Rogera, teraz to potrebuje. Určite vieš, že v zdraví mu to momentálne moc nejde. Agnostic front – Blitzkrieg Bop
Potrebuješ
- Bôčik: 1 kg
- Pivo: 0,3 l Černý potoka – Blitzkrieeg
- Soľ: 5 g
- Biele korenie: 2 g
- Rasca mletá: 3 g
- Pomarančová kôra: 5 g
- Údená paprika: 5 g
- Sójová omáčka: 0,1 l
- Ústricová omáčka: 0,2 l
- Chilli: 5 g
- Badián celý: 2 g
- Borievka: 5 g
- Hnedý cukor: 15 g
- Jablko zelené: 200 g
- Cvikla: 200 g
- Chren: 100 g
- Soľ: 5 g
- Hnedý cukor: 5 g
- Limeta: 1 ks
- Tagliatelle: 500 g
- Badian: 5 g
- Klinčeky: 5 g
- Mladá cibuľa: 150 g
Postup:
Nepísané pravidlo, čo trvá najdlhšie, tým začneš! Jasné, že dnes je to bôčik. Gogol Bordello – Roaring 2020s
Zo všetkých korenín vymiešaj spolu s omáčkami a dvomi deckami piva kašičku. Tú vmasíruj do mäsa (presne tak, ako keď mojkaš svoju ženu). Určite to robíš v pekáči, lebo tam daj úplne všetku kašičku. Podlej zvyšným pivom. Poriadne to prekry a peč pri teplote 150 °C tri hodiny (nezabudni, že bôčik musí byť hore kožou ,nech pekne papá kašičku ).
Bôčik už je vo welnesse, tak je čas na šalát nech sa spoja chute. A to ich veru bude. Talco – St. Pauli
Jablko nakrájaj na jemné pásiky (keď nasrúhaš, pustí moc šťavy a stratí farbu a chuť). Pridaj nastrúhanú cviklu s chrenom, premiešaj a nechaj postáť 5 minút. Potom dochuť šťavou z limety, soľou a cukrom. Premiešaj a nechaj odpočívať 10 minút na teple nech sa uvoľnia chute. Potom odlož do chladničky a nechaj driemať pokiaľ sa nespraví bôčik.
Cestovina je rýchlovka, no mala byť iná. Lenže v Senici zohnať ryžové rezance je ako vyhrať v lotérii. Proste nemožné. Hnilá Senica. Bad Religion – Fuck You
Vodu na cestoviny musíš mať slanú ako more. Tak jej daj soli poriadne. Neboj sa toho ako Filip. Okrem soli daj aj klinčeky a badián. Keď zovrie voda, pridaj cestovinu. Každá sa varí inak dlho ale Al Dente vieš čo je (no nerob to podľa senických reštaurácii, tam to vari nepoznajú). Cestoviny vtiahni do panvice s výpekom z bôčika a poriadne poprehadzuj nech sa výpek nalepí (až to nepôjde použi vodu z cestovín na zriedenie). Si to.
Už to iba nalož nech môžeš rozotierať čemer. Najprv nalož cestoviny prelož bôčikom. Ten potri ešte výpekom a zasyp šalátom. Nakoniec hoď mladú cibuľu a jedz! Little Big – Hypnodancer
Odporúčané pivo: Černý potoka – Blitzkrieeg
Juro a Filip
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.