Každý je niečím ovplyvnený! Ja Mexikom (Bravčové líčka s enchiladas)

Enchiladas

Koniec septembra sa blíži! Tak sa postarajme o lepšiu budúcnosť pre naše deti. Nejdem rozprávať o tom, koho a prečo. Ja len, že fašistov nie! Politika nás nezaujíma, ale chceme pomôcť tým čo, to potrebujú. Veď chceme tu žiť s radosťou! Dubioza kolektiv – Politika je…

Potrebuješ
  • Bravčové líčka: 1 kg
  • Pivo: 0,3 l Gulden Draak
  • Espresso: 2 dcl
  • Cesnak: 100 g
  • Cibuľa červená: 200 g
  • Cibuľa žltá: 100 g
  • Chipolte: 10 g
  • Paradajky cherry ( farebné ): 200 g

  • Soľ: 10 g
  • Údená paprika: 5 g
  • Kokosové mlieko: 0,2 l

  • Čokoláda 63%: 200 g
  • Zelená cibuľa: 200 g
  • Domáca slanina: 300 g

  • Biely syr: 200g (najlepšie Queso Fresco ale môžeš to dať s bryndzou alebo mozzarellou – moja cesta)
  • Kukuričná tortilla: 8ks
Postup

Nepísané pravidlo, začni mäsom. 30.9. ovplyvní veľa ľudí, tak sa k tomu postav zodpovedne a nenechaj to na náhodu. Myslím, že ich tu je dosť a nemajú nič spoločné s radostným životom! Potrebujeme školstvo, zdravotníctvo a budúcnosť pre naše, vaše deti! Konflikt – Neverte politikom!

Líčka umy a osuš. Vlož do pekáča a zalej marinádou. Marinádu vyrobíš tak, že hotové espresso necháš vychladnúť. Potom pridaj pivo, nasekaný cesnak, soľ, chipolte, údenú papriku, kokosové mlieko a dobre premiešaj. Zalej líčka v pekáči a zase dobre premiešaj. Nakoniec zasyp nasekasnou cibuľou (aj, aj) a paradajkami. Všetko dobre premiešaj a vlož aspoň na 3 hodiny do chladničky (ale keď to tam necháš cez noc, určite to bude lepšie. A čo chceš? ).

Po marinovaní vlož do rorzhriatej rúry a peč pri 180°C cca dve hodiny. Po upečení vyber líčka a zelej iba čistým výpekom (to znamená, že zalievaj cez sýtko. Hustý výpek ešte použiješ).

Ako by to vyzeralo bez omáčky? Sucho! To nedopustíme. Poď neplýtvať a vylepšiť, už tak dobrý kus mäsa. Driák – Sorry Jako!

Scedený výpek prelož na panvicu a restuj. Pridaj čokoládu a za stáleho miešania nechaj rozpustiť. Nakoniec rozmixuj do hladkej omáčky. Ak je veľmi hustá, rozrieď výpekom, v ktorom sa kúpu líčka. Vrať omáčku do panvice a rotlač v nej líčka (pôjde to aj prstom). Hotovo!

Aby to nebolo iba tak, treba ešte niečo pridať. Všetko dobré môže byť ešte lepšie. Davová psychóza – Žiť neznamená trpieť

Slaninu nasekaj na malé kocky. Spolu s nasekanou cibuľou orestuj na sucho do chrumkava.

Posledná zástavka pred nedom (peklom). Poď to zložiť. Až by si nechcel jesť otrepané tacos, ukážem aj druhú možnosť! Enchiladas! Skindred – Rude Boy for Life

Tortillu naplň líčkami a prelož na polocvičku, pridaj orestovanú slaninu a zasyp syrom!

Krok 2: Enchiladas!

Tortillu nalož líčkami, slaninou a syrom. Zroluje to ako palacinku a ulož na pekáč. Keď naplníš pekáč, zalej to omáčkou bez mäsa a zasyp syrom. Daj zapiecť na 7 minút pri teplote 170°C.

Odporúčané pivo: Nachmelená opice – Pastry kyseláč

Na chuť! Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.