Koniec septembra sa blíži! Tak sa postarajme o lepšiu budúcnosť pre naše deti. Nejdem rozprávať o tom, koho a prečo. Ja len, že fašistov nie! Politika nás nezaujíma, ale chceme pomôcť tým čo, to potrebujú. Veď chceme tu žiť s radosťou! Dubioza kolektiv – Politika je…
Potrebuješ
- Bravčové líčka: 1 kg
- Pivo: 0,3 l Gulden Draak
- Espresso: 2 dcl
- Cesnak: 100 g
- Cibuľa červená: 200 g
- Cibuľa žltá: 100 g
- Chipolte: 10 g
- Paradajky cherry ( farebné ): 200 g
- Soľ: 10 g
- Údená paprika: 5 g
- Kokosové mlieko: 0,2 l
- Čokoláda 63%: 200 g
- Zelená cibuľa: 200 g
- Domáca slanina: 300 g
- Biely syr: 200g (najlepšie Queso Fresco ale môžeš to dať s bryndzou alebo mozzarellou – moja cesta)
- Kukuričná tortilla: 8ks
Postup
Nepísané pravidlo, začni mäsom. 30.9. ovplyvní veľa ľudí, tak sa k tomu postav zodpovedne a nenechaj to na náhodu. Myslím, že ich tu je dosť a nemajú nič spoločné s radostným životom! Potrebujeme školstvo, zdravotníctvo a budúcnosť pre naše, vaše deti! Konflikt – Neverte politikom!
Líčka umy a osuš. Vlož do pekáča a zalej marinádou. Marinádu vyrobíš tak, že hotové espresso necháš vychladnúť. Potom pridaj pivo, nasekaný cesnak, soľ, chipolte, údenú papriku, kokosové mlieko a dobre premiešaj. Zalej líčka v pekáči a zase dobre premiešaj. Nakoniec zasyp nasekasnou cibuľou (aj, aj) a paradajkami. Všetko dobre premiešaj a vlož aspoň na 3 hodiny do chladničky (ale keď to tam necháš cez noc, určite to bude lepšie. A čo chceš? ).
Po marinovaní vlož do rorzhriatej rúry a peč pri 180°C cca dve hodiny. Po upečení vyber líčka a zelej iba čistým výpekom (to znamená, že zalievaj cez sýtko. Hustý výpek ešte použiješ).
Ako by to vyzeralo bez omáčky? Sucho! To nedopustíme. Poď neplýtvať a vylepšiť, už tak dobrý kus mäsa. Driák – Sorry Jako!
Scedený výpek prelož na panvicu a restuj. Pridaj čokoládu a za stáleho miešania nechaj rozpustiť. Nakoniec rozmixuj do hladkej omáčky. Ak je veľmi hustá, rozrieď výpekom, v ktorom sa kúpu líčka. Vrať omáčku do panvice a rotlač v nej líčka (pôjde to aj prstom). Hotovo!
Aby to nebolo iba tak, treba ešte niečo pridať. Všetko dobré môže byť ešte lepšie. Davová psychóza – Žiť neznamená trpieť
Slaninu nasekaj na malé kocky. Spolu s nasekanou cibuľou orestuj na sucho do chrumkava.
Posledná zástavka pred nedom (peklom). Poď to zložiť. Až by si nechcel jesť otrepané tacos, ukážem aj druhú možnosť! Enchiladas! Skindred – Rude Boy for Life
Tortillu naplň líčkami a prelož na polocvičku, pridaj orestovanú slaninu a zasyp syrom!
Krok 2: Enchiladas!
Tortillu nalož líčkami, slaninou a syrom. Zroluje to ako palacinku a ulož na pekáč. Keď naplníš pekáč, zalej to omáčkou bez mäsa a zasyp syrom. Daj zapiecť na 7 minút pri teplote 170°C.
Odporúčané pivo: Nachmelená opice – Pastry kyseláč
Na chuť! Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.