Pálffy Brauerei: V roku 2024 by sme chceli nabehnúť na plnú kapacitu

Rok 2023 je za nami. Môžeme bilancovať a hodnotiť. Oproti predchádzajúcim dvom rokom bol o čosi pokojnejší. Pandémia síce ustala, ale mnohé problémy nastali. Rast nákladov na jednej strane, šetrenie zákazníkov na strane druhej.

A vnímali rok 2023 pivovarníci? A s akými plánmi vstupujú do nového roka 2024? Pýtali sme sa ich v tradičnej veľkej pivovarníckej ankete. Dnes odpovedá Matej Farbula, marketingový špecialista značiek ZAR, pod ktorý spadá aj pivovar Pálffy Brauerei.

Ako ste vnímali rok 2023? Čo ho najviac ovplyvnilo?

Rok 2023 vnímam veľmi pozitívne z hľadiska záujmu o remeselné pivá. Na zvyšovanie cien jednotlivých surovín a obalového materiálu reagovať nemá zmysel. Mrzí ma slabšia účasť na podujatiach Salón piva, či už v Bratislave alebo v Žiline.

Vedeli by ste na roku 2023 nájsť nejaké pozitíva, ktoré váš pivovar posunuli vpred?

Potešilo nás opätovné oživenie súťaže Slovenský pohár remeselného piva. Vpred nás posunuli práve ocenenia ktoré sme získali.

Na ktoré pivo z Vašej produkcie ste najviac hrdí? Viete prezradiť, či nastanú vo vašej produkcii zmeny v roku 2024?

Ako malý remeselný pivovar máme v stabilnej ponuke šesť druhov piva. Zásadné zmeny neočakávame. Určite sa budeme tešiť na nové sezónne špeciály, o ktorých viac prezrádzať nebudeme.

S akými ambíciami vstupujete do roku 2024?

Čo sa týka produkcie, tento rok by sme chceli dosiahnuť varenie na plnú kapacitu pivovaru (1000 hektolitrov).

Prečítajte si aj

Pivovar Nilio: V nealku chceme byť relevantným svetovým hráčom