Párok v pivnom cestíčku zo sladovej múky (Sládkuf párek)

Sládkuf párek, Punková kuchyňa

Leto sa celkom rozbehlo, čo tak pribrať do plaviek? Dáme si diétku z friťáku, ktorá nesie meno Sládkuf párek. Tým, že na „Záhorí“ máme slušnú zbierku dobrého piva, je o čom rozmýšľať. Ako vďaku za nedeľňajší Štrmákfest 2018 v Senici (teda domáci fest), ktorý som aj ja trošku obohatil týmto jedlom, som použil pivo Štramák polotmavý ležiak 12° samozrejme zo sladom Pale!

Potrebuješ
  • 6 párkov (najlepšie čo zoženieš, podiel mäsa rozhoduje)
  • 220 g sladovej múky (dá sa zohnať, ale lepšie keď sám namelieš, čerstvosť je základ)
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžica soli
  • Nové korenie čerstvo namleté (podľa potreby)
  • 1 lyžička údenej mletej papriky
  • 0,5l piva (najlepšie používať v závislosti od použitého sladu)
  • 2 g čili (čo máš najradšej)
  • Olej na vyprážanie
Postup

Všetky ingrediencie zmiešaj vo veľkej mise na redšie, rovnomerné cestíčko. Predvarený párok dôkladne obaľ v cestíčku a praž pri teplote 170°C štyri minúty. Sládkuf párek vytiahni na servítku a nechaj stiecť olej.

Keď už si tu, stačí otvoriť pivko. Najlepšie to, čo použiješ a dobrú omáčku.

Odporučil by som čokoládovú BBQ alebo banánový kečup.

Toto celé by mal spláchnuť dobrý ležiak!

NACHUŤ!

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.

Pozrite si aj ďalšie recepty z dielne Punkovej kuchyne

Článok bol aktualizovaný