Každý piatok môžete na našich stránkach nájsť pivné zápisky Petra Hudáka. Domovariča, degustátora a predovšetkým fanúšika dobrého remeselného piva. Pravidelne vo štvrtok putuje po podnikoch a testuje pivo, ale aj jedlo. Verte, servítku si pred ústa neberie.
12.2.2015 Stupavar Beer Pub
Hospoda sa zjavne zabehala. Nehipsterský, punkerský podnik má priateľskú atmosféru a očividne je nafukovací, keďže stále prichádzajú noví hostia a majú si kam položiť pivo. Je to tu úplne obsadené a pivný lístok je plný lahôdok, aké inde ťažko zohnať. Najviac sa mi dnes páči to, že všetky pivá sú slovenské. To je ťažké dosiahnuť, pivovarov máme zatiaľ málo a podniky pre pivných fajnšmekerov musia plniť sortiment dovozom, hlavne z Česka. Dnešok je zachránený viac-menej domovaričskými receptúrami, čo poukazuje na talent vznikajúceho slovenského pivovarníckeho podhubia.
Vintoperk Skalica, Rauchbier 14.
S týmto druhom piva mávam dosť rozporuplné skúsenosti, no dnes je to bomba. Gaštanová farba, krémová, no padavá pena. Jemná dymová a ovocná vôňa. V chuti je cítiť slaninka, klobáska, pražený slad, no telo je ľahké a svieže. Úžasne piteľné a lahodné. Bez vady, bez jediného rušivého tónu.
Lingišpír weizen 12
Krásne svetlý, kalný, s vysokou penou. Banánová, korenistá a dosť citrónová vôňa. Chuť svieža, kvasničná, s dotykom citrónovej kôry. Osviežujúce, no nie prehnane kyslé. Slabšie telo vďaka vysokému podielu pšenice. Jemná horkosť, mierne zemité, hlboko prekvasené a prudko piteľné.