Takéto pivné úlety sa nám páčia (Egreše v čokoláde)

Egreše v čokoláde

Pivná spolupráca na linke Šilker’s Brewery – Beermalade sa už raz osvedčila. Práve obe zoskúpenia uviedli pred časom na trh pivo s názvom Mikka Sahti. Nezostali však len ňom. Pivný trh ozvláštnili o ďalšie pivo. Nesie názov Egreše v čokoláde, keď ide o tmavé Gose, ktoré je ochutené egrešmi.

Pivo charakterizovali nasledovne: „Trochu sme si uleteli, keď sme kreovali toto pivo, ale aj toto leto je uletené. Takže to zapadá do celého konceptu. A čo môžete očakávať? Presne to, čo je na etikete. Okrem kyslosti z lactobacilov tam nájdete aj ovocnú kyselinku z egrešov, štipku (pre niekoho väčšiu štipku) himalájskej soli a čokoládovo kávové tony/chute, ktoré pochádzajú z pražených sladov a kakaových bôbov Esmeralda.“

Názov piva: Egreše v čokoláde

Pivovar: Spolupráca Šilker’s Brewery a Beermalade

Druh piva: Gose

Krajina: Slovensko

Stupňovitosť: Neuvedená

Obsah alkoholu: 4,0%

Zloženie: Voda, jačmenné a pšeničné slady, egreše, kakaové bôby, himalájska soľ, chmeľ, kvasinky, laktobacily.

Cena: Za fľašu s objemom 0,75 litra sme zaplatili 5,50 eura.

Farba: Čierna.

Pena: Hutná, vysoká. Bola zložená z malých mikrobubliniek a len pomaly padala.

Vôňa: Výrazná. Kombinácia tmavej čokolády, kávy aj náznaky ovocia (egrešov?).

Chuť: Sladový základ je stredne výrazný, rezkosť ideálna. V chuti kombinácia tmavej čokolády, kávy, ktorá prechádza do ovocnej linky „podmáznutej“ soľou. Ovocnú kyslosť znásobuje práve spomínaná slanosť. Horkosť je nevýrazná, doznievanie kyslasté so slaným nádychom. 

8/10

Zhrnutie

Názov piva neklame. Skutočne ponúka to, čo avizuje. Pivo iskrivé a netuctové. Prekvapí hlavne hutnosť tónov. Pri danom stupni alkoholu pôsobia tóny hutnejšie, čomu pomáha aj kyslasto-slankastá linka. Pivo určite nesadne každému, remeselne je však urobené výborne. Za nás osmička. Palec hore za nápad aj odvahu ho zrealizovať.

Sending
Hodnotenie čitateľov
6.28/10 (16 hodnotenie)