Tzv. kyseláče by ste v ponuke pivovaru Stupavar dlhé roky hľadali márne. Pivovar akoby odolával tomuto trendu, až prišiel kúsok s názvom Phillyp’s Sour, pri výrobe ktorého boli použité aj broskyne. A tu treba povedať, že kyseláč zažiaril a dostal sa do stálej ponuky pivovaru. Kúsok má svojho pokračovateľa, ktorý nesie názov Phillyp’s Sour Wild Berries.
Názov piva: Phillyp’s Sour Wild Berries
Pivovar: Pivovar Stupavar
Druh piva: Sour
Krajina: Slovensko
Stupňovitosť: 11°
Obsah alkoholu: 4,4%
Zloženie: Voda, jačmenný, pšeničný a ovsený slad, chmeľ, kvasnice a ovocný koncentrát.
Cena: Za pollitrovú fľašu sme zaplatili 3,14 eura.
Farba: Ružovo-červená. Pivo je jemne kalné.
Pena: Vysoká, nadýchaná so šľahačkovitou štruktúrou.
Vôňa: Kombinácia černíc, malín aj čučoriedok.
Chuť: Sladový základ je nevýrazný, rezkosť jemne vyššia. V chuti kombinácia černíc, ríbezlí, čučoriedok, malín aj náznakov limety. Kyslosť je výrazná, doznievanie ovocné s pikantnou stopou.
Zhrnutie
Nadupaný kyseláč, ktorý má všetko, čo by mal mať. Je ovocný, pekne vygradovaný a dobre piteľný. Aj keď kyslosť je výrazná a nie je to kyseláč, ktorý je „mainstreamový“. Jednoducho je to kúsok pre fanúšikov kyseláčov a ten ich nemôže sklamať. Za nás je to osmička. Len sa pripravte na to, že sa s vami toto pivo bude maznať.