Pivovar Baťák: Už sme museli zdvojnásobiť obsluhu

Na slovenskú pivnú mapu sa po vyše 700 rokoch vrátilo ďalšie mesto. Od soboty pôsobí v Partizánskom Pivovar Baťák. Už prvé dni ukázali, že záujem o remeselné pivo prekonal všetky očakávania. „Odozva bola mimoriadne priaznivá, dokonca sme museli zdvojnásobiť obsluhu. Každý večer to u nás vyzerá ako v sobotu,“ hovorí pre portál oPive.sk generálny manažér Hotela Azul Ján Štepanovský.

Pätica pív

Pivovar môžeme zaradiť do kategórie reštauračných, keď je súčasťou štvorhviezdičkového Hotela Azul v Partizánskom. Pivovar hneď od svojho otvorenia ponúkol na výčape päticu domácich pív, prevahu mali ležiaky. „V ponuke je desiatka, polotmavá jedenástka, svetlá dvanástka, tmavá trinástka a na výber je tiež vrchne kvasený „ejl“,“ vymenúva generálny manažér. Počas  prvých dní bol najväčší záujem o polotmavú jedenástku.

Aj v Partizánskom sa podľa Štepanovského potvrdilo to, že ľudia radi ochutnajú produkciu, ktorá sa odlišuje od doteraz zaužívaných značiek. Na tom chcú aj stavať. „Určite sa chceme odlišovať od pív, ktoré produkujú veľké pivovary,“ naznačuje. Prvé várky prebehli pod dohľadom sládka zo Slavkovského pivovaru. „Aktuálne hľadáme sládka, ktorý prevezme výrobu,“ hovorí.

Časom aj export

Kapacita Pivovaru Baťák je nastavená na 8 000 hektolitrov piva za rok. „Až do konca roka by sme chceli vyrábať pre vlastnú spotrebu. Máme tri prevádzky a o odbyt bude postarané,“ vysvetľuje Ján Štepanovský. Časom by však chceli v Partizánskom aj expandovať.

„V pláne máme aj nákup plničky fliaš. Radi by sme pivo dodávali aj do iných podnikov, s ktorými máme dobre vzťahy,“ uzatvára rozprávanie generálny manažér hotelového komplexu Ján Štepanovský.

Fotogaléria z otvorenia pivovaru a hotela

Snímky: Azul – Hotel & Restaurant