Pivovar Kvačany: Našu technológiu ponúkneme na predaj

Bolo to opäť zaujímavé. Máme za sebou pivovarnícky rok 2017 a môžeme bilancovať. Pre niekoho bol prelomový, pre iného stabilizačný. Portál oPive.sk sa rozhodol na prelome rokov uskutočniť tradičnú anketu medzi pivovarníkmi a odborníkmi, ktorí sa pohybujú okolo piva. Dnes odpovedá majiteľ Pivovaru Kvačany (predtým známy pod menom Brontvai) Jakub Brontvai.

Aký bol pre Vás rok 2017? Čím bol iný ako predchádzajúci?
Rok 2017 bol pre nás prelomový. V roku 2018 už nebudeme prevádzkovať reštauráciu. Vidiecku usadlosť sme prispôsobili na prenájom ubytovania v súkromí v troch samostatných objektoch s kuchyňami a izbami. Pivovar Kvačany zatiaľ ostáva a pivo varíme pre vlastnú spotrebu, stálych zákazníkov a ubytovaných návštevníkov vidieckej usadlosti.

Na čom by mal pivovarský sektor popracovať, aby sa posúval ďalej?
Pivovarský sektor aby napredoval, by mal rozlišovať klasické pivovary od kočovných pivovarov a distribútorov, ktorí dokážu vzniknúť zo dňa na deň a nemusia spĺňať náročné legislatívne požiadavky na prevádzku pivovaru.

Aký bude pre Vás rok 2018? Čo je pre Vás najväčšia výzva?
Rok 2018 bude pre nás výzva a začiatok nových podnikateľských aktivít. Chceme sa posunúť ďalej a opäť náš 4-nádobový pivovar s 250-litrovou varňou, ktorú sme tento rok zväčšovali, ponúknuť na predaj. Na našich webových stránkach je možné dozvedieť sa viac.

Snímka: Pivovar Kvačany