Je čas bilancovať. Už o roku 2020 sme písali, že bol mimoriadne ťažký a pre gastroscénu asi najhorší v novodobej histórii. A to sme ešte nevedeli, že rok 2021 bude ešte ťažší. Na prelome rokov každoročne usporadúvame veľkú anketu medzi pivovarníkmi. Tejto tradícii sme ostali verní aj tentokrát. Dnes sa za rokom 2021 obzerá a plány na ďalšie obdobie prezrádza Dagmara Pivolusková Klasová, riaditeľka pivovaru Sessler.
Asi sa zhodneme na tom, že pre pivovary bol rok 2021 jedným z najťažších za posledné desaťročia. Ako ste ho vnímali?
Tento rok bol pre nás mimoriadne ťažký, tak ako aj rok 2020. Pandémia nás zasiahla asi všetkých rovnako. Tým, že sme reštauračný pivovar s ubytovaním a počas celého roku nás zatvárali ako aj odberateľov, tak to bolo náročné, avšak napriek tomu sme to nejako zvládli ustáť. Dúfam však, že už tento cirkus v ďalšom roku skončí a budeme môcť fungovať v plnom režime.
Vedeli by ste na roku 2021 nájsť nejaké pozitíva, ktoré váš pivovar posunuli vpred?
Pre nás je určite veľké pozitívum to, že sa nám podarila spustiť nová časť, ktorá pozostáva z pivných kúpeľov, wellnesu, bowlingu a kongresovej sály. Táto časť mala byť pôvodne spustená v roku 2020, avšak požiar nám zmaril plány. Okrem otvorenia sme spustili na sladovni nový pražič. Majiteľovi p. Klasovi, sa splnil sen, že vybuduje komplex, ktorý je jediný v Česko-Slovensku a dokončil sa tak uzavretý kruh. Zákazník si vie počas exkurzie pozrieť sladovňu a pivovar, zdegustuje pivo, naje sa v reštaurácii a ukončí to v kúpeli v pivnej mladine. Poprípade si môže ísť sadnúť do baru a zahrať bowling a nakoniec prespať v penzióne.
Na ktoré pivo z vašej produkcie ste najviac hrdí? Viete prezradiť, či nastanú vo vašej produkcii zmeny v roku 2022?
Neviem asi povedať, na ktoré pivo sme najviac hrdí. Som hrdá skôr na kolegov, ktorí sú aj napriek dobe ochotní robiť ústupky a pomáhajú pivovaru prežiť. Skúšali aj nové recepty, hľadali čo vylepšiť. Čo sa týka produkcie do roku 2022 pôjdeme určite s našou klasikou, ktorú máme nemennú od otvorenia pivovaru a určite pribudnú aj špeciály, ale aké, vám zatiaľ povedať neviem, keďže to sa rozhodujeme pred varením daného piva.
S akými ambíciami vstupujete do roku 2022?
Do nového roku by sme radi spustili aj plechovaciu linku, ktorej dodanie je kvôli pandémii oneskorené. Preto verím, že v roku 2022 sa nám aj vďaka tejto novinke podarí nájsť nových odberateľov a zákazníkov. Dúfame, že ďalší rok sa už neponesie v znamení covidu a budeme môcť plnohodnotne spustiť aj vyššie spomínané pivné kúpele, keďže chvíľu po oficiálnom spustení boli zastavené nariadeniami vlády. Každému prejeme pekné sviatky a šťastný nový rok. Tešíme sa na vás v roku 2022.
Prečítajte si aj
Plzeňský Prazdroj: Pokračujeme v inováciách. Slováci sa majú na čo tešiť
Snímka: FB Pivovar Sessler