Fakt poznáš lepší kúsok mäsa ako bôčik? Ukáž! Áno, je to bôčik a na grile. Ničím lepším si dnešok nespríjemníš. Prečo by si nemal voňať ako kus slaniny, keď už si naložený vo vlastnej šťave? Ešte aj to pitie piva máš konečne lacnejšie. Na slniečku, pri grile? Krása! Jello Biafra oslavuje takže ďalší dôvod prečo piť a nemusí to byť iba Na Teba! Dead Kennedys – Stars and Stripes of Corruption!
Potrebuješ
- Bravčový bôčik: 1 kg
- Červený melón: 0,2 kg
- Žltý melón: 0,2 kg Cantaloupe
- Cesnak: 50 g
- Limetka: 1 ks
- Pivo: 0,2 l Hellstork – Beat To Juice
- Soľ: 10 g
- Med: 150 g
- Škorica: 5 g
- Klinčeky: 5 g
- Chipolte: 10 g (údené jalapeňos)
- Zelené korenie: 3 g
- Rum: 0,1 l (Pyrat)
- Údená paprika: 5 g
- Červený melón: 0,5 kg
- Žltý melón: 0,5 kg Cantaloupe
- Zelená cibuľa: 150 g
- Cesnek: 20 g
- Limeta: 1 ks
- Med: 40 g
- Chipolte: 3 g (údené jalapeňos)
- Soľ: 2 g
- Chlieb: 1 ks
- Maslo: 20 g
Postup
Jasnačka, že prvé ideš na mäso. Aby si kvôli nemu nespal a celú noc obťažoval chladničku. Ukáž tie sliny až po zem! Davová psychóza – Dobyvateľ
Bôčik budeš marinovať celú noc v chladničke. Tak poď na marinádu. Melóny nasekaj a vlož do mažiara. Pridaj nasekaný cesnak, med, šťavu z limety a všetky koreniny. Zalej rumom a pivom (Hellstork bar Senica má narazené a už keď pôjdeš poň majú na pípe aj legendu AncikristA) a jemne roztlač ale nie všetko.
Pri pečení sa celé kusy budú pomaličky odparovať a chute sa budú miešať pomalšie. Áno, viacej sa to chuťovo spojí. Presne tak to chceš! Celé to premiešaj a perfektne vmasíruj do mäsa. Kľudne zatlač aj pod kožu. Teraz to daj spinkať do chladničky a bež aj ty. Nie, že sa ideš ožierať s Ancikristom!
Hneď ráno rozpáľ gril, ale budeš to robiť cca dve hodiny tak sa kľudne vyspi po tej opičke. Lebo na obed má slniečko väčšiu silu. Budú všetci iba radi, že im viacej ostane. Celé to rob na malom až žiadnom ohni, ale nemaj to stále zatvorené, nech sú uhlíky červené. Ak začne horieť, zakry gril na cca 5 minút. Pokiaľ nezoslabne dym ( ten tam potrebuješ ). A takto pokračuj, pokiaľ koža nebude chrumkavá a mäso rozpadávacie.
A teraz salsa. Ale ešte netancuj, šak je len obed. E!E – Pogo
Melóny rozsekaj na malé kocky. Pridaj nasekanú zelenú cibuľu a cesnak. Dochuť šťavou z limety, soľou, medom a chipolte. Premiešaj a nechaj na slniečku pustiť šťavu. Ešte raz premiešaj a vlož do chladničky. Nemusí to tam byť večnosť, stačí deväť minút. Keď ju budeš používať, šťavu netreba. Tá mäsu nechýba, len to poriadne premiešaj.
Posledný krok je chlieb a potom to iba zložíš. Lebo viera umiera posledná. Odpad – Punk and Oi United!
Chlieb potri maslom a opeč na rozpálenom grile. Až bude trošku čierny, nevadí. Každá babka v taliansku ti povie, že to nie je zhorené ale to je chuť.
Tak teraz to iba zlož a poteš ich. A žiadne postavy do plaviek ale do nafukovačky! Deafness by Noiseft ft. Hard Core Punk All Stras – a Tribute to Our Friend
Opečený chlieb prelož plátkami bôčika a zasyp salsou. Teraz preklop ďalším krajcom a zabaľ do papiera!
Odporúčané pivo: INsane Brewery – New One
Juro
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.