Prekvapenie. Bažanta na Pohode vystrieda Urpiner

Pohoda official

Všetky naše teórie a úvahy boli chybné. Po tom, čo v pondelok oznámili organizátori Pohody, že na festivale po štrnástich rokoch končí Zlatý Bažant, prišlo prekvapenie. Náhradou totiž nebude produkt z iného veľkého pivovaru, ale pivo ďaleko menšieho hráča. Hlavným „pivným“ partnerom najväčšieho hudobného festivalu na Slovensku sa stal Banskobystrický pivovar. Na Pohode 2016 si tak budeme pripíjať pivom Urpiner.

„Niekoľko rokov sme priekopníkmi na trhu s ochutenými pivami. Urpiner už dávno prekročil hranice banskobystrického regiónu a stal sa celoslovenským pivom, oceňovaným doma aj v zahraničí. Naše spojenie s festivalom Pohoda je preto prirodzený krok, ktorý potvrdzuje, že dobré pivo a dobrá hudba sú nerozluční spojenci vo vytváraní Pohody,“ povedal podľa stránky festivalu Predseda predstavenstva pivovaru Branislav Cvik.

Aj jeho druhý spolumajiteľ si novú pozíciu pivovaru pochvaľoval. „Byť partnerom festivalu, dovoľujem si tvrdiť už svetového formátu, je pre mňa profesne veľká výzva, a zároveň obrovská zodpovednosť. Spravíme všetko pre to, aby sme návštevníkom ponúkli predovšetkým naše výnimočné produkty, ktoré sú oceňované na zahraničných degustačných súťažiach,“ konštatoval podpredseda predstavenstva pivovaru Ľubomír Vančo.

Urpiner tak bude v poradí tretím oficiálnym pivom, ktoré sa bude na festivale podávať. Zaradí sa za značky Topvar a už spomínaný Zlatý Bažant. „Z prvých rokovaní s Urpinerom máme tiež radosť, cítime veľký entuziazmus ale aj zodpovednosť. Hneď po uzavretí dohody začali prípravy na to, aby partnerstvo fungovalo perfektne. Príbeh Urpineru je skvelý, súčasní majitelia postavili na nohy pivovar, v ktorom varia poctivé pivo. Veríme, že bude našim návštevníkom chutiť, vážime si, že táto domáca spoločnosť tiež podporuje umenie a rozhodla sa stať našim partnerom,“ povedal riaditeľ festivalu Pohoda  Michal Kaščák.

Banskobystrický pivovar je štvrtým najväčším pivovarom na Slovensku a má za sebou zaujímavú minulosť. Pivovar totiž z konkurzu vytiahli jeho terajší dvaja majitelia a dokázali ho vrátiť na trh. Kapacita pivovaru sa pohybuje na úrovni 66-tisíc hektolitrov piva ročne.

Snímka: Flickr/M. Babincak

Článok bol aktualizovaný