K všetkým sviatkom patrí dobré pivo a jedlo. Tak čítaj, či máme rovnaký vkus! Tak ako dobrého piva ani dobrého jedla nie je nikdy dosť. Stehno, ananás, pomaranč, kukurica, jogurt. A keby si nevedel, František Sahula by mal 60.! František Sahula – Životem podvedenej
Potrebuješ
- Bravčové stehno: 1 kg
- Krémska horčica: 50 g
- Ananás: 200 g
- Pomaranč: 200 g
- Cesnak: 50 g
- Annatto semeno: 5 g
- Soľ: 10 g
- Ananásový džús: 0,2 l
- Biele korenie: 5 g
- Šípkový džem: 50 g
- Pór: 100 g
- Ananás: 200 g
- Zelená cibuľa: 100 g
- Reďkovka: 50 g
- Cherry paradajky: 50 g
- Cesnak: 20 g
- Soľ: 5 g
- Chilli: 2 g (Moruga)
- Ananásový džús: 0,2 l
- Soľ: 5 g
- Polenta: 200 g
- Biely jogurt: 100 g
Už vieš čo potrebuješ, tak hurá do toho. A teš sa lebo nemusíš piecť pečivo! Ale určite by ti niekto pomohol. Driák – Už tenkrát
Postup
Začni mäsom veď to je najpodstatnejšie. Až by si sa sám doma nudil, zober všetkých a bude to hneď! Arogants – Parta
Stehno očisti, umy a osuš. V mažiari roztlač všetky ostatné suroviny na kašu (džús a pór odlož, ten príde nakoniec). Marinádu z mažiaru dobre vmasíruj do mäsa. Vlož do pekáča na nasekaný pór a podlej džúsom (teraz je jeho čas). Peč pri tepote 180°C dve hodiny. Mäso po upečení natrhaj hneď za tepla do výpeku a nechaj ešte dobre prejsť chute. Hotovo!
Teraz daj salsu! Potom pôjdeš na prílohu. Veď čo viac treba na stôl? Rancid – Ruby Soho
Reďkovku, cibuľu a ananás nasekaj na pásiky. Cesnak nasekaj na jemno. Pridaj soľ a dobre premiešaj. Teraz nalož nasekané cherry a dochuť chilli. Premiešaj a nechaj pri izbovej teplote odstáť aspoň 12 minút. Dobre premiešaj a vlož do chladničky.
Teraz príloha a môžeš jesť. Antiphaty – Anti Punk Fuck Off
Džús dochuť a priveď do varu. Za stáleho miešania pridaj polentu a priveď do varu. Stiahni polentu a vmiešaj do nej biely jogurt. Takúto polentu budeš milovať.
Poď to zložiť a nakŕmiť všetkých okolo. Haymaker – Skinhead for life
Polentu daj do misky, zasyp trhaným mäsom a výpekom. Pridaj salsu a na chuť!
Odporúčané pivo: Čierny kameň – Ďateľ z Marsu
Juraj
POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE
****
Punková kuchyňa
Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.