Šibačka bez vajca! Ani pôst neplatí (Stehno a lá Južná Amerika)

Punková - stehno

K všetkým sviatkom patrí dobré pivo a jedlo. Tak čítaj, či máme rovnaký vkus! Tak ako dobrého piva ani dobrého jedla nie je nikdy dosť. Stehno, ananás, pomaranč, kukurica, jogurt. A keby si nevedel, František Sahula by mal 60.! František Sahula – Životem podvedenej

Potrebuješ
  • Bravčové stehno: 1 kg
  • Krémska horčica: 50 g
  • Ananás: 200 g
  • Pomaranč: 200 g
  • Cesnak: 50 g
  • Annatto semeno: 5 g
  • Soľ: 10 g
  • Ananásový džús: 0,2 l
  • Biele korenie: 5 g
  • Šípkový džem: 50 g
  • Pór: 100 g

  • Ananás: 200 g
  • Zelená cibuľa: 100 g
  • Reďkovka: 50 g
  • Cherry paradajky: 50 g
  • Cesnak: 20 g
  • Soľ: 5 g
  • Chilli: 2 g (Moruga)

  • Ananásový džús: 0,2 l
  • Soľ: 5 g
  • Polenta: 200 g
  • Biely jogurt: 100 g

Už vieš čo potrebuješ, tak hurá do toho. A teš sa lebo nemusíš piecť pečivo! Ale určite by ti niekto pomohol. Driák – Už tenkrát

Postup

Začni mäsom veď to je najpodstatnejšie. Až by si sa sám doma nudil, zober všetkých a bude to hneď! Arogants – Parta

Stehno očisti, umy a osuš. V mažiari roztlač všetky ostatné suroviny na kašu (džús a pór odlož, ten príde nakoniec). Marinádu z mažiaru dobre vmasíruj do mäsa. Vlož do pekáča na nasekaný pór a podlej džúsom (teraz je jeho čas). Peč pri tepote 180°C dve hodiny. Mäso po upečení natrhaj hneď za tepla do výpeku a nechaj ešte dobre prejsť chute. Hotovo!

Teraz daj salsu! Potom pôjdeš na prílohu. Veď čo viac treba na stôl? Rancid – Ruby Soho

Reďkovku, cibuľu a ananás nasekaj na pásiky. Cesnak nasekaj na jemno. Pridaj soľ a dobre premiešaj. Teraz nalož nasekané cherry a dochuť chilli. Premiešaj a nechaj pri izbovej teplote odstáť aspoň 12 minút. Dobre premiešaj a vlož do chladničky.

Teraz príloha a môžeš jesť. Antiphaty – Anti Punk Fuck Off

Džús dochuť a priveď do varu. Za stáleho miešania pridaj polentu a priveď do varu. Stiahni polentu a vmiešaj do nej biely jogurt. Takúto polentu budeš milovať.

Poď to zložiť a nakŕmiť všetkých okolo. Haymaker – Skinhead for life

Polentu daj do misky, zasyp trhaným mäsom a výpekom. Pridaj salsu a na chuť!

Odporúčané pivo: Čierny kameň – Ďateľ z Marsu

Juraj

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.