V Bratislave sa pripravuje ďalší minipivovar. Už v januári by mala svoje pivo ponúknuť aj bratislavská reštaurácia Fabrika the beer pub. Práve tu totiž aktuálne finišujú s prípravami vlastného pivovaru. „Majitelia reštaurácie sú veľkými milovníkmi piva. To je určite jeden z hlavných dôvodov tohto kroku,“ prezrádza portálu oPive.sk Alexandra Holecová z Hotela Loft, pri ktorom je podnik situovaný.
Reštaurácia na Štefánikovej ulici už teraz ponúka na výčape pivá z rožňavského Kalteneckeru. Vlastné pivá by túto ponuku mali rozšíriť. „Sme presvedčení o tom, že malým pivovarom patrí budúcnosť, pretože so súčasnými špičkovými technológiami (z ktorých jedna bude aj v našej prevádzke) dokážu vyrobiť rovnako dobré pivo ako veľké pivovary,“ hovorí Holecová. Podľa jej slov zohráva úlohu aj to, že dokážu garantovať najvyššiu kvalitu. „Odpadáva potreba sudovania a prepravy, ktoré pôsobia na kvalitu piva veľmi devastačné,“ vysvetľuje.
V Bratislave už teraz pôsobí sedem minipivovarov. Konkurencie sa však na Štefánikovej ulici neboja. „Zastávame názor, že pivný trh Bratislavy je dostatočne veľký ešte pre niekoľko ďalších malých pivovarov, pričom samozrejme rozhodujúca bude kvalita ich výrobku,“ prezrádza Alexandra Holecová. Ročná kapacita pivovaru by mala byť približne 550 hektolitrov piva. Okrem tradičného ležiaku by chceli lákať aj na vrchne kvasené pivá amerického typu. Prvé pivo by mali zákazníci ochutnať už začiatkom budúceho roka.