Žiadny bôčik nie je obyčajný! Ale tento dôjde z Aliexpresu

Axiom - Bôčik

Keď nemôžeš cestovať, tak si spravíš cestu do sveta cez tanier. Ale ty sa ozvi, či to bol dobrý nápad. Dáš bôčik, sójovku, sezam, mrkvu, reďkovku, pomaranče. Hlavne pusti Aggressive dogs – Shishiki a užívaj teplo pri práci.

Potrebuješ
  • Bôčik: 1 kg
  • Sójová omáčka: 0,5 dcl (Kikoman)
  • Ústricová omáčka: 0,5 dcl
  • Pomaranč: 1 ks
  • Limeta: 1 ks
  • Citrón: 1 ks
  • Sezam: 10 g
  • Med: 30 g
  • Zázvor: 50 g
  • Chilli: 5g (ravitty)

  • Hladká múka: 390 g
  • Droždie: 20 g
  • Soľ: 10 g
  • Voda: 185 g (daj teplejšiu no nie horúcu, 60°C max)
  • Olej: 1 dcl

  • Mrkva: 100 g
  • Biela reďkovka: 100 g
  • Červená reďkovka : 100 g
  • Zelená cibuľka: 50 g
  • Ryžový ocot: 0,5 dcl
  • Hnedý cukor: 20g
  • Soľ: 5g
  • Sezam: 5 g
  • Koriander: 5 g
Postup

Takže vieš, že ideš na bôčik už po prečítaní prvých riadkov. Ale jak píšem, žiadny bôčik „neni“ obyčajný, tak mu daj lásku. The Die Hards – Civil WAR a ideš!

Bôčik umy a osuš. Marinádu spravíš tak, že šťavu z citrusov zmiešaš s nastrúhaným zázvorom, chilli, medom a vymiešaš s omáčkami. Marinádu v masíruj do bôčika (poriadne! Kľudne aj 10 minút). Keď si sa poláskal, vlož bôčik na noc do chladničky. Potom peč na 100°C 5 hodín prikryté. Následne odokry a peč 10 minút pri 200°C kožou hore ( ako celú dobu ). Hotovo!

Vieš piecť, variť, jesť, tak teraz ti ukážem parenie. BAO

Anarchy Jerks – Chinese Oi!

Múku zmiešaj so soľou, pridaj vodu a droždie. Vypracuje hladké vláčne cesto. Prikry a nechaj kysnúť aspoň hodinu, alebo pokiaľ sa neznásobí objem. Potom cesto rozdeľ na 60-grmaové bochníky, rozváľaj na pol centimetrové placky, potri olejom a prelož. Následne polož na papier na pečenie a prikry utierkou. Nechaj 5 minút odpočinúť.

Potom postupuješ ako pri parenej knedli, no nedávaj dole z papiera na pečenie. (Nevieš ako? Vo veľkom hrnci máš pripravený parák pod ním vrie voda. BAO uložíš na parák a necháš bez pohybu a otvorenia pariť 12 minút. No nedávaj bomby ako pri knedle, ale plameň nechaj na minimum). Po uparení BAO vytiahni, daj dole z papiera a nechaj vychladnúť.

Rýchli šalátik pri rýchlej piesni. The Last Choice  – Punk Never Die. Zeleninu nakrájaj na JULIENNE (pozor na prsty !) dochuť octom, soľou, cukrom, sezamom, koriandrom. Premiešaj a môžeš jesť.

Axiom - Bôčik

Poď to zložiť nech sú aj ostatní šťastný tak, ako ty a pán v tejto piesni: Mawang – Kashin Sayang Untuk Orang Tua.

BAO roztvor vlož doň nakrájaný bôčik, zalej výpekom, zasyp šalátom a kľudne sa pusti do toho. Keď zavrieš oči určite budeš stáť niekde v Ázii.

Odporúčané pivo: Axiom Brewery – Vibe Check

Na chuť!

Juro

POZRITE SI AJ ĎALŠIE RECEPTY Z DIELNE PUNKOVEJ KUCHYNE

****

Punková kuchyňa

Za projektom stojí kuchár Juraj Pacalaj, ktorý sa originálnym spôsobom snaží prepojiť nezvyčajné chute s pivom. „Bavia ma kombinácie netradičných chutí. Oheň, dym a hlavne radosť ľudí. Street Food  – jesť kde len chceme a hlavne rukami. Keď tak jedli králi a pri tom mali strieborné príbory, tak prečo nie my,“ hovorí Juraj. Na stránkach oPive.sk budeme prinášať jeho recepty aj postrehy. Sledovať ho môžete aj na jeho facebookovskom profile Punková kuchyňa.